Η εξόδιος ακολουθία της μακαριστής μητέρας του Μητροπολίτου Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου

Loading...


του Αθανασίου Τζάνη

Στο ναό της Αγίας Αικατερίνης Πετραλώνων τελέσθηκε το απόγευμα του Ψυχοσάββατου 14 Φεβρουαρίου 2015 η εξόδιος για την μακαριστή Ιερομήτορα Αντωνία Γιακουμάκη.

Της εξοδίου προέστη ο Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος έχοντας λάβει και την εκπροσώπηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου ο οποίος και εκφώνησε επικήδιο.

Ο Μητροπολίτης Ανδριανουπόλεως Αμφιλόχιος εκπροσώπησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και μετέφερε στον υιό της θανούσης Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνο και την οικογένεια της αυτάδελφης του τις θερμές συλλυπητήριες ευχές του Πατριάρχου.

Συμετείχαν οι Μητροπολίτες Πρικονήσου Ιωσήφ, Μαραθώνος Μελίτων, Πειραιώς Σεραφείμ, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Νέας Σμύρνης Συμεών, Ζιχνών Ιερόθεος, Κορίνθου Διονύσιος, Γόρτυνος Ιερεμίας, Λευκάδος Θεόφιλος, Ιλιου Αθηναγόρας, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Ελασώνος Χαρίτων, καθώς και οι Επίσκοποι Χριστιανουπόλεως Προκόπιος, Ελευσίνος Δωρόθεος, Μεθώνης Κλήμης και Βερενίκης Χρυσόστομος ιεράρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Οι πρωτοσύγκελοι Χαλκίδος, Λαρίσσης και Κοζάνης Αρχιμανδρίτες Νικόδημος, Αχίλλιος και Χριστοφόρος, Ηγούμενοι και κληρικοί της Μητροπόλεως Μεγάρων και πλήθος λαού ευχήθηκε για την ανάπαυση της καλοκάγαθης κυρΑντωνίας η σωρός της οποίας μεταφέρθηκε στην Κρήτη για να ταφεί στα πατρογονικά χώματα.Ετικέτες