Η ΕΜΥ έπεσε έξω στις προβλέψεις της περί ακραίων καιρικών φαινομένων σήμερα του Αγ. Πνεύματος!

Loading...


Άκυρος αποδείχθηκε τελικά ο συναγερμός που σήμανε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το μεσημέρι της Δευτέρας για έντονα καιρικά φαινόμενα σε ένα μεγάλο τμήμα της επικράτειας.

Όπως εξηγεί ο επικεφαλής προγνώσεων της ΕΜΥ Θοδωρής Κολλυδάς «τα στοιχεία που είχαμε στα χέρια μας έδειχναν ότι θα έχουμε αντίστοιχα φαινόμενα με αυτά που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα όταν συνέβησαν περισσότερα από όσα έδειχναν τα στοιχεία».

«Και επειδή ήταν και επιστροφή του Αγίου Πνεύματος κρίναμε σωστότερο να ενημερώσουμε τους οδηγούς προκειμένου να έχουν πιο αυξημένη προσοχή» συμπλήρωσε ο κ. Κολλυδάς.

Όσο για την εξέλιξη του καιρού των επόμενων ημερών ο κ. Κολλυδάς σημείωσε ότι οι αστάθειες θα συνεχιστούν μέχρι και τουλάχιστον την Πέμπτη στη βόρεια Ελλάδα και τα βόρεια ηπειρωτικά προσθέτοντας ότι από την Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο η βελτίωση θα γίνει πιο αισθητή καθώς θα ανέβει και η θερμοκρασία αν και θα υπάρχουν λίγα φαινόμενα στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας.

Πάντως όπως εξήγησε ο Θοδωρής Κολλυδάς δεν είναι παράξενο το φαινόμενο των έντονων καιρικών φαινομένων τον Ιούνιο υπενθυμίζοντας ότι στις 7 Ιουνίου του 1994 είχε χιονίσει στα ορεινά της Φλώρινας ενώ το 1996 το πρώτο 15ημερο είχε κρυο και το δεύτερο 15ημερο το θερμόμετρο έδειξε 39 και 40 βαθμούς Κελσίου.Ετικέτες