Η ατάκα του Άνθιμου που ξεσήκωσε Καραμανλή και Σαμαρά

Loading...


Γιατί χειροκροτούσαν παρατεταμένα τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης;

Στην ιστορική ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική επικέντρωσε την ολιγόλεπτη ομιλία του ο Μητροπολίτης Άνθιμος. Ενώπιον του πρωθυπουργού ανέφερε ότι οι παραχαράκτες της ιστορίας είναι βέβαιο ότι θα ηττηθούν γεγονός που προκάλεσε τα ζωηρά χειροκροτήματα τόσο του Αντώνη Σαμαρά, όσο και του Κώστα Καραμανλή. 

«Εξαιτίας συγκεκριμένων γεγονότων, θα επαναλάβω: Ζήτω η Ελληνικοτάτη Μακεδονία, η από χρόνων μακρών ελληνική και πάντοτε γενναία. Οι επίδοξοι κλέπται και παραχαράκται είναι βέβαιο ότι θα ηττηθούν, διότι το πολύ φως από την επιστήμη, επιβεβαιώνει αυτό που είπε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής: Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική», τόνισε ο παναγιώτατος, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε.
Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, νωρίτερα, μετέφερε το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου Β, για τα εγκαίνια της ΔΕΘ.
Στο μήνυμά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπογράμμισε πως «Είμεθα πάντα έτοιμοι να προσφέρουμε και να συμβάλλουμε» και υπογράμμισε ότι «η καταξίωση ενός έθνους δεν εξαρτάται από την υλική ευημερία, αλλά πρωτίστως από την ευθυγράμμιση προς τας εντολάς του Θεού».

Τόνισε δε, την ανάγκη «να δοθεί και δια της ΔΕΘ, μια άλλη προοπτική. Η προοπτική της υπερβάσεως του εγώ μας».
 Ετικέτες