Η Απαγόρευση της λέξεως «Αλλάχ/Θεός» από τους Χριστιανούς συνιστά «Πολιτιστική Γενοκτονία»

Loading...


Οι Χριστιανοί της Μαλαισίας βρίσκονται στο στόχαστρο των μουσουλμάνων της χώρας.

Νέο πλήγμα, αποτελεί η πρωτοφανής απόφαση να απαγορευτεί η χρήση της λέξης «Αλλάχ/Θεός».

Με ιδιαίτερες διαμαρτυρίες και έντονες επικρίσεις ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος της Νοτιανατολικής Ασίας, Datuk Bolly Lapok, επισημαίνει για την απαγόρευση της χρήσεως της λέξεως από τους Χριστιανούς της Μαλαισίας. Τονίζει μάλιστα πως συνιστά «πολιτιστική γενοκτονία».

Ειδικότερα στην περιοχή Putrajaya, η επίμονη άρνηση σε όσους δεν είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα ισοδυναμεί με καταστροφή της γλώσσας και του πολισμού της Κοινότητας Μπουμιπετούρα, Σαμπάχ και Σαραουάκ. Η λέξη «Αλλάχ», συνεχίζει ο ίδιος είναι αναπόσπαστο μέρος της ιδιομορφίας της τοπικής διαλέκτου από γενιά σε γενιά και είναι ενσωματωμένη σε κάθε πτυχή τα κουλτούρας και του πολιτισμού για τους χριστιανούς της Μπουμιπετούρα, πλειοψηφική κοινότητα των χριστιανών της Μαλαισίας.

Επιπροσθέτως η κυβερνητική απαγόρευση και η απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου, αρνήθηκε στην Ρ/Καθολική Εκκλησία να ασκήσει έφεση για το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα «Αλλάχ» στην τοπική εβδομαδιαία εφημερίδα.
Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι οι εκκλησίες της Μαλαισίας αντιμετωπίζουν περιορισμούς για την τέλεση της λατρείας, παρά τις ελευθερίες που εγγυάται το Σύνταγμα της χώρας.Ετικέτες