Ζητάει συγγνώμη από τον Αρχιεπίσκοπο η εφημερίδα που «ανακάτεψε την κόλαση» με το δήθεν σκάνδαλο

Loading...


Του Μανώλη Κείου

Αφού νόμιζε πως είχε πιάσει…τον παπά από τα γένια-όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός- κι αφού έριξε λάσπη με το κιλό κι αφού διερρήγνυε τα ιμάτιά της πως έχει ακλόνητα στοιχεία, τώρα η εφημερίδα που πρωταγωνίστησε στο προ μηνών σήριαλ με τις δήθεν αποκαλύψεις για Μητροπολίτη ανέκρουσε πρύμναν. Στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ φιλοξενεί άρθρο-απολογία του εκδότη της Παναγιώτη Μαυρίκου. Άρθρο που απευθύνεται προς τον Αρχιεπίσκοπο.

Η ανοιχτή επιστολή φέρει το τίτλο «ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ» και μιλά για…ψυχική ταπείνωση ενόψει των ημερών του Πάσχα. 

Υπενθυμίζεται πάντως πως η Ιερά Σύνοδος είχε δώσει διορία στην εφημερίδα να φέρει ενώπιον της ΔΙΣ όσα στοιχεία υποστήριζε πως διέθετε, αλλά τότε οι υπεύθυνοι του εντύπου ζητούσαν να γίνουν συνεντεύξεις τύπου και άλλα τινά. Μετά τη λήξη της διορίας η Εκκλησία της Ελλάδος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε τότε το γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου, η ενέργεια αυτή αποφασίστηκε «Μετά και την παρέλευση της προθεσμίας, την οποία είχε ορίσει με εξώδικη πρόσκλησή της, στις 9 Δεκεμβρίου 2013, προς την εφημερίδα «Ακρόπολις» και στους δύο δημοσιογράφους της που μέσω αλλεπάλληλων δημοσιευμάτων τους δήλωναν ότι κατέχουν στοιχεία κατά «εν ενεργεία Μητροπολίτου της Εκκλησίας της Ελλάδος και δη και της Πελοποννήσου και άλλων κληρικών» και μη τηρηθείσης της, υπό των κανόνων της Εκκλησίας και των νόμων, διαδικασίας για την κατάθεση των οποιωνδήποτε καταγγελιών και στοιχείων στην Ιερά Σύνοδο ως προϊσταμένη αρχή του Αρχιερέως και οποιουδήποτε κληρικού και προκειμένου να προστατεύσει τους κληρικούς της και το ποίμνιό της από το δήθεν σκάνδαλο».

Δείτε πάνω αριστερά στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας την….απολογία! 

 Ετικέτες