Επίσκεψη Ρώσων αξιωματούχων στην Αλεξανδρούπολη

Κατόπιν της πρόσκλησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης στις 6-10 Απριλίου 2016, την βορειοελλαδική πόλη επισκέπτεται η αντιπροσωπεία της Αγίας Πετρούπολης αποτελούμενη από τους επικεφαλείς των Δήμων της Βίμποργκσκι και Κουρόρτνιι Β.Ν. Γκάρνετς και Α.Β. Κουίμοβ αντίστοιχα, τον πρόεδρο του γραφείου του Αντικυβερνήτη Β.Γ. Καλγκάνοβ, τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της πόλης Σ.Λ. Μάρκοβ, καθώς και τον επιφανή επιχειρηματία Β.Α. Μπούρνος.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γενικού Προξενείου της Ρωσία στην Θεσσαλονίκη, κεντρική εκδήλωση του προγράμματος της επίσκεψης είναι τα εγκαίνια του Επιχειρηματικού ενημερωτικού κέντρου της Αγίας Πετρούπολης, βάσει της συμφωνίας μεταξύ της Επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της Αγ. Πετρούπολης, του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του συνδέσμου Ρώσων συμπατριωτών της πόλης «Ρωσικό σπίτι» που θα διευθύνει το κέντρο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τα μέλη της αντιπροσωπείας της Αγίας Πετρούπολης θα συζητήσουν με τους Έλληνες ομολόγους τους θέματα περαιτέρω ανάπτυξης της ελληνορωσικής διαπεριφερειακής συνεργασίας, θα κάνουν επαφές στο Επιμελητήριο Έβρου, θα επισκεφτούν τις υποδομές της Αλεξανδρούπολης (αεροδρόμιο, λιμάνι, αθλητικές εγκαταστάσεις), τις θερινές παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου και της Μητρόπολης της Αλεξανδρούπολης, θα καταθέσουν άνθη στο Μνημείο στους Ρώσους στρατιώτες του 9ου Συντάγματος του Σταροϊγκερμανλάντ, το οποίο απελευθέρωσε το Δεδέαγατς (πρώην ονομασία της Αλεξανδρούπολης) κατά τη διάρκεια του Ρωσο-τουρκικού πολέμου του 1877-1778, θα υποδειχθούν από τον μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ.κ. Άνθιμο, θα επισκεφτούν τα ιστορικά μνημεία στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης.

Ενεργό ρόλο στην διοργάνωση της επίσκεψης της αντιπροσωπεία της Αγίας Πετρούπολης στην Αλεξανδρούπολη έπαιξαν ο σύνδεσμος Ρώσων συμπατριωτών της πόλης «Ρωσικό Σπίτι» με επικεφαλή την καταγόμενη από την πρωτεύουσα του ρωσικού Βορρά Ι. Γαβρήλοβα και ο σύμβουλος του 9ημάρχου της Αλεξανδρούπολης Κ. Γκαμπαερίδης.