Εντείνεται η αγωνία για τον εξαφανισμένο ιερέα Εμμανουήλ Λαμπράκη

Loading...


Άφαντος παραμένει ο 82χρονος ιερέας Εμμανουήλ Λαμπράκης, ο οποίος τα ξημερώματα της 4ης Ιουλίου ξεκίνησε με τα πόδια από το σπίτι του στη Γαρίπα, με προορισμό το Αρκαλοχώρι για τα εγκαίνια μιας εκκλησίας.

Η πρεσβυτέρα και τα παιδιά του αγωνιούν και καταβάλλουν τις δικές τους προσπάθειες παράλληλα με αυτές των Αρχών, για να βρεθεί ο δικός τους άνθρωπος. Ο πατήρ Εμμανουήλ ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός σε όλο το χωριό έφυγε από τη Γαρίπα για να πάει στο Αρκαλοχώρι, ακολουθώντας έναν δρόμο τον οποίο γνώριζε καλά. Σύμφωνα με τον γιο του, φαίνεται να μην έχει σημειωθεί κάποιο ατύχημα στη διαδρομή.

Ο ιερέας αν και γνώριζε το δρόμο, πιθανότατα δεν πήρε μαζί του φακό, όπως είπε και ο γιος του κι ίσως να κινήθηκε στο σκοτάδι με μοναδικό φωτισμό, αυτό του φεγγαριού. Η απόσταση από τη Γαρίπα στο Αρκαλοχώρι είναι περίπου 10 χιλιόμετρα και ο αγνοούμενος ηλικιωμένος ιερέας ήθελε να την καλύψει με τα πόδια, καθώς του αρέσει να περπατά.

Ο 82χρονος ιερέας περιγράφεται από τους συγχωριανούς του, αλλά και από ανθρώπους που τον γνωρίζουν, ως ένας καλοσυνάτος άνθρωπος, ο οποίος πάντοτε βοηθούσε το συνάνθρωπό του και συμπαραστεκόταν στον πόνο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα γεγονός που σημειώθηκε πριν από αρκετά χρόνια σημάδεψε για πάντα τη ζωή του. Ο πατήρ Εμμ. Λαμπράκης άθελά του σκότωσε με το αυτοκίνητό του έναν ηλικιωμένο. Φαίνεται πως δεν ξεπέρασε ποτέ το γεγονός αυτό. Ο φόβος του γιου του είναι μήπως ο ηλικιωμένος πατέρας του έχασε το δρόμο και βρέθηκε σε κάποιο από τα χωράφια της περιοχής στα οποία υπάρχουν πολλά πηγάδια. Ετικέτες