Ενα καμπαναριό έκτακτης ανάγκης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Φωτισμένο είναι τα τελευταία βράδια το καμπαναριό της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Όσοι αναρωτήθηκαν το γιατί, έλαβαν την απάντηση πως για τρίτη φορά έγινε τόπος άμεσης φιλοξενίας ενός αστέγου αδελφού.

Από την ώρα που στην εκκλησιαστική κοινότητα έγινε αντιληπτή η αδυναμία να στεγαστεί άνεργος μετά την έξωση που υπέστη και μέχρι το Ενοριακό Φιλόπτωχο να ενεργήσει για την εξεύρεση χώρου κατάλληλου προς ενοικίαση, το δεύτερο επίπεδό του τετραώροφου κωδωνοστασίου προετοιμάστηκε και στέγασε τον «ελάχιστο αδελφό» του Ιησού.

Η φιλανθρωπική διακονία στην ενορία πέραν των όσων παράγει με οικονομική στενότητα πιά το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο με το συσσίτιο και την ενίσχυση τακτική και έκτακτη εμπεριστάτων, εξυπηρετεί με παροχή τροφίμων και άλλως τον σύλλογο ατόμων με Σκλύρυνση κατά πλάκας, γραφείο Αττικής, αποστέλλει τον μεταχειρισμένο ρουχισμό που συγκεντρώνεται στο ναό, στην Πανελλήνια ένωση φίλων των Πολυτέκνων, ενισχύει με αποστολή τροφίμων ιδρύματα της Εκκλησίας, παρέχει υποτροφίες σε Έλληνες και αλλοδαπούς σπουδαστές, αντέχει την παρουσία κατά τις Κυριακάτικες συνάξεις προώθησης χειροτεχνιών απεξαρτημένων ατόμων και επαιτών, επιχορηγεί την λειτουργία του ενοριακού Βρεφονηπιακού Σταθμού «η Αγία Μαρίνα» και πολλά ακόμα.

Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2014, για την μνήμη της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας, ημέρα κατά την οποία εορτάζουν τα ενοριακά Φιλόπτωχα ταμεία, ιερούργησε στο παρεκκλήσι του Ναού της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, ο Μητροπολίτης Βελεστίνου Δαμασκηνός. Στην ομιλία του παραλλήλισε την εποχή της Αγίας με την σημερινή και εντόπισε την αιτία που και τότε και σήμερα οι Χριστιανοί γίνονται μάρτυρες από χέρια που δεν μπορούν να δεχθούν την αγάπη, που εκπηγάζει από τον Σταυρό της θυσίας του Χριστού.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, έγινε μνημόσυνο των Ιερέων που διηκόνησαν το ενοριακό Φιλόπτωχό, των ευεργετών & συνεργατών στην Φιλανθρωπία. Στον εσπερινό της παραμονής τελέσθηκε αρτοκλασία υπέρ υγείας εθελοντών και τροφίμων του Ε.Φ.Τ.

20150219_081510.jpg
20150219_105605.jpg
20150219_084220.jpg
20150219_092435.jpg


Ετικέτες