Εκπομπή-αφιέρωμα τη Μ.Τρίτη στον απαχθέντα Μητροπολίτη Παύλο

Loading...


Εκπομπή αφιέρωμα στον απαχθέντα Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο, θα προβάλλει αύριο Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου στις 23.15 η τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από την απαγωγή και η εκπομπή «ΙΣΤΟΡΙΕΣ» με τον Αλέξη Παπαχελά θα ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Παύλος, αδερφός του Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη, απήχθη το 2013 από τζιχαντιστές, λίγο μετά την είσοδο του στην Συρία από την Τουρκία και έκτοτε δεν έχει υπάρξει η παραμικρή ένδειξη αν είναι ζωντανός ή νεκρός. Στο ντοκιμαντέρ αφιέρωμα που θα προβληθεί την Μεγάλη Τρίτη και φέρνει στο φως της δημοσιότητας άγνωστες πτυχές της συγκεκριμένης υπόθεσης, μιλούν άνθρωποι που τον γνώριζαν πολύ καλά. Όπως ο Επίσκοπος Σάφιτας κ.Δημήτριος, ο Επίσκοπος Κοιλάδος των Χριστιανών κ.Ηλίας και ο Πρωτοσύγκελος Χαλεπίου Αρχιμανδρίτης Μωυσής.

Από το Λίβανο, μιλούν γι’ αυτόν ο Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος, ηγούμενος της Σταυροπηγιακής Μονής Μπαλαμάντ και ο Ταξίαρχος Αμπάς Ιμπραχήμ διοικητής της Κρατικής Ασφαλείας του Λιβάνου.

Από την Ελλάδα, ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος που ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο θέμα και είχε ταξιδέψει μάλιστα το 2013 στον Λίβανο, ο καθηγητής της Ελληνικής Γλώσσας στην Θεολογική σχολή Μπαλαμάντ Χαμπίμπ Λάβαντ, και ο επιχειρηματίας Μπασσάμ Αζάρ, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τον απαχθέντα Μητροπολίτη και μιλούσε μέχρι την τελευταία στιγμή μαζί του.