Εκοιμήθη ο π.Νικόλαος Καλλιάρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Σε ηλικία 87 ετών εκοιμήθη εν Κυρίω ο πατέρας Νικόλαος Καλλιάρας, ο οποίος διακόνησε πέραν των 50 ετών την τοπική Εκκλησία, ως Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Πυργετού, τα περισσότερα από αυτά.

Από τους εξαιρετικούς κληρικούς της Μητροπόλεως Τρίκκης & Σταγών, ο μακαριστός πατέρας Νικόλαος βίωσε με όλη του τη ψυχή τη Λειτουργική ζωή, αγάπησε και τίμησε το ράσο του. Έκανε μια εξαιρετική οικογένεια και αφήνει πίσω του σημαντική πνευματική παρακαταθήκη, καθώς και την Πρεσβυτέρα του Δήμητρα, τα παιδιά του, Γεωργία Καλλιάρα, Χρήστο Καλλιάρα-Ελένη Αργυροπούλου, Γεώργιο και Πηνελόπη Καλλιάρα, εγγόνια και αδέλφια. Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλλεί την Τρίτη 7 – 7 – 2015 και ώρα 11.00π.μ., εκ της οικίας της οικογένειας στον Πυργετό Τρικάλων, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πυργετού Τρικάλων, όπου και ο ίδιος υπηρέτησε.

Η σορός θα μεταφερθεί στην οικία της οικογένειας στον Πυργετό Τρικάλων, την Δευτέρα 6 – 7 – 2015 και ώρα 10.00μ.μ. και στις 8 π.μ. της Τρίτης στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πυργετού.

Ο καφές θα δοθεί στην αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πυργετού Τρικάλων. Αντί στεφάνων τα Χρήματα να δοθούν για το Φιλόπτωχο & την ενίσχυση του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πυργετού Τρικάλων.

Πριν από μερικούς μήνες το trikalavoice.gr είχε φιλοξενήσει απόσπασμα από αφιέρωμα στην Ελλάδα που γυρίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 για την Αμερικανική τηλεόραση, που είχε ως πρωταγωνιστή τον παπα-Νικόλα Καλιάρα για πολλά έτη εφημέριο του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου, στον Πυργετό, 86 ετών σήμερα.

Ο παπα-Νικόλας υπηρετούσε στις αρχές της δεκαετίας του ΄50 ως εύζωνας στη Βασιλική, τότε, φρουρά (νυν προεδρική).

Δείτε το σχετικό βίντεο…



Ετικέτες