Διάσκεψη για τη Θρησκευτική Ελευθερία και Ασφάλεια των Χριστιανικών Κοινοτήτων στη Μ. Ανατολή και τη Ν. Μεσόγειο

Loading...


Διάσκεψη για τη Θρησκευτική Ελευθερία και Ασφάλεια των Χριστιανικών Κοινοτήτων στη Μ. Ανατολή και τη Ν. Μεσόγειο, στο πλαίσιο της Συνεδρίασης της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης για τη Θρησκευτική Ελευθερία και Ασφάλεια των Χριστιανικών Μειονοτήτων στη Μέση Ανατολή και στη Νότια Μεσόγειο κήρυξε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σήμερα, 7 Μαΐου 2014, στις 9.30΄, στην Αίθουσα Γερουσίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η Διάσκεψη πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, στο πλαίσιο Συνεδρίασης της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.

Στη Διάσκεψη απευθύνθηκε η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κυρία Anne Brasseur, με θέμα «Ελευθερία της θρησκείας ή των πεποιθήσεων στη Μέση Ανατολή και τη Νότια Μεσόγειο».

Ομιλίες, επίσης, είχαν η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος, καθώς και άλλοι αρχηγοί θρησκειών.

«Είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενη που στη σημερινή μας περιφερειακή διάσκεψη, οι ομιλίες και οι παρεμβάσεις όλων συνέβαλαν στην ανάδειξη των πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χριστιανικές και οι άλλες θρησκευτικές μειονότητες στην περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω τη δήλωση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ότι η κοινοβουλευτική μας συνέλευση έχει την παράδοση να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα βασιζόμενη στα σημεία σύγκλισης και συμφωνίας», δήλωσε μεταξύ άλλων η κα. Μπακογιάννη.

Στη Διάσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των Κοινοβουλίων της Αλγερίας, του Ισραήλ, της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, του Λιβάνου, του Μαρόκου, της Εθνικής Συνταγματικής Συνέλευσης της Τυνησίας και του Εθνικού Παλαιστινιακού Συμβουλίου.

Η Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης θα εξετάσει την κοινοβουλευτική συνεισφορά στην επίλυση της σύγκρουσης στη Δυτική Σαχάρα, την κατάσταση στο Κόσοβο και τις προκλήσεις που αναδύονται στη διαμόρφωση μιας ομόσπονδης Ευρώπης.