Εχετε τζιχαντιστές ψάχνουν οι αρχές της Κύπρου

Loading...


Διακριτικούς ελέγχους με άκρα μυστικότητα σε σπίτια Σύρων που ζουν στην Κύπρο πραγματοποιούν οι κυπριακές αρχές ασφαλείας ώστε να εξεταστούν πληροφορίες για τυχόν σχέσεις τους με τζιχαντιστές και ακραίες ισλαμικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί λίστα ατόμων που διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο και έχουν επαφές με ύποπτα άτομα στη χώρα τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάτι ανησυχητικό, αν και υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες για πυρήνες τζιχαντιστών στα κατεχόμενα. Από το κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου πραγματοποιούνται τακτικά δρομολόγια προς τη Συρία με τα οποία φαίνεται να έχουν διακινηθεί εκατοντάδες αυτοκίνητα από την Κύπρο, τα οποία χρησιμοποιούνται με τη προσθήκη πυροβόλων από τους τζιχαντιστές.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στη δράση που αναπτύσσεται στα ισλαμικά τεμένη, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για προσηλυτισμό νεαρών μουσουλμάνων σε ακραίες μορφές δράσης.

Στις ελεύθερες περιοχές λαμβάνονται αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια με στόχο να εντοπιστούν και να ανακοπούν μουσουλμάνοι ευρωπαίοι υπήκοοι, οι οποίοι φτάνουν νόμιμα στη Κύπρο και περνούν στα κατεχόμενα για να πάνε στη Συρία. Στα αεροδρόμια το τελευταίο διάστημα η ασφάλεια έχει ενισχυθεί με μέλη του ειδικού αντιτρομοκρατικού ουλαμού της αστυνομίας να πραγματοποιούν συνεχώς ελέγχους και περιπολίες.

Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας και σε «στόχους» αμερικανικών, βρετανικών και ισραηλίτικων συμφερόντων.Ετικέτες