Βυζαντινή Χορωδία Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ: «Μια αξιόλογη και υψηλού επιπέδου παρουσία»

Loading...


Ύμνους από κάθε ήμερα της Μεγάλης Εβδομάδας έψαλε την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 η Βυζαντινή Χορωδία Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με χοράρχη τον Ανθυποπλοίαρχο Λ.Σ. (Τ) ΑΤΣΑΛΑΚΗ Αθανάσιο, στο Κεντρικό Κτίριο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

 Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Νήφων Καπογιάννης, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου Αθανάσιος Μπούσιος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος, οι Υπαρχηγοί του Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και στελέχη του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. και πολιτικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο ιερέας του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Σημαιοφόρος Λ.Σ. (Ι) π. Δημήτριος Βαρσαμίδης.

Η πορεία της από τα Χριστούγεννα του 2012 έως σήμερα

Η Βυζαντινή Χορωδία Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ξεκίνησε άτυπα τη δραστηριότητά της τα Χριστούγεννα του 2012, όταν για πρώτη φορά συμμετείχε στην εορτή που τελείται για τη μεγάλη αυτή Δεσποτική εορτή κάθε χρόνο στο Κεντρικό Κτίριο ΥΝΑ, ψάλλοντας επίκαιρους ύμνους και κάλαντα. Έκτοτε συμμετέχει σε κάθε μεγάλη θρησκευτική και εθνική εορτή που διοργανώνεται στο Υπουργείο. Μάλιστα πέρυσι για πρώτη φορά έλαβε χώρα ειδική εορταστική εκδήλωση κατά την οποία ψάλθηκαν ύμνοι της Μ. Εβδομάδας. Η επιτυχία της εκδήλωσης αυτής οδήγησε και στην φετινή αντίστοιχη εκδήλωση που αναφέραμε παραπάνω.

Ο Ιερέας Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ και τα μέλη της Βυζαντινής Χορωδίας Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Σώματος, η οποία χωρίς δισταγμούς αγκάλιασε την προσπάθεια αυτή. Ιδιαιτέρες ευχαριστίες οφείλονται προς τον Αρχηγό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχο Λ.Σ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ Αθανάσιο ο οποίος με την αριθ. 213.67/02/Αρ. Σχ. 3584/27-03-2014 Διαταγή του θεσμοθέτησε και επίσημα τη Χορωδία αλλά και προς τον Επίτιμο Αρχηγό Ναύαρχο Λ.Σ. (ε.α.) ΜΠΑΝΤΙΑ Δημήτριο ο οποίος κατά τη διάρκεια της θητείας του στήριξε τη δραστηριότητά της, παρόλο που ήταν κάτι καινοφανές για το Σώμα.

Να διευκρινιστεί ότι σύμφωνα και με την προμνημονευθείσα Διαταγή του κ. Αρχηγού η Χορωδία εντάσσεται στο Γραφείο Θρησκευτικού και τα μέλη της, συμμετέχουν στις δραστηριότητές της ασκώντας παράλληλα κανονικά τα κύρια καθήκοντά τους.

Η χορωδία αποτελείται από το κάτωθι προσωπικό Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ:

1. Υποπλοίαρχο Λ.Σ. ΧΑΣΑΝΙΔΗ Γεώργιο (ΔΕΛΑΛ)
2. Ανθυποπλοίαρχο Λ.Σ. (Τ) ΑΤΣΑΛΑΚΗ Αθανάσιο (ΔΕΠ)
3. Ανθυποπλοίαρχο (Ν) ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ Εμμανουήλ (ΔΠ)
4. Σημαιοφόρο Λ.Σ. ΒΑΦΕΙΑΔΗ Δημήτριο (ΚΛΠ/VTS)
5. Σημαιοφόρο Λ.Σ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Χρήστο (ΑΕΑ/ ΔΔΑΣ/ΤΜ 2)
6. Σημαιοφόρο Λ.Σ. ΡΩΜΥΛΙΩΤΗ Γεώργιο (Κ.Λ. ΛΑΥΡΙΟΥ)
7. Ανθυπασπιστή Λ.Σ. ΤΖΕΒΕΛΕΚΟ Δημήτριο (Ναυτοδικείο Πειραιώς)
8. Αρχικελευστή Λ.Σ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ Αναστάσιο (ΕΒ/ΛΣ)
9. Αρχικελευστή Λ.Σ. ΤΑΜΠΑΚΗ Αλέξανδρο (ΔΚΕΟ)
10. Αρχικελευστή Λ.Σ. ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΩΡΓΟ Δημήτριο (ΚΛΠ/ Γ΄Λ/Τ)
11. Επικελευστή Λ.Σ. ΙΝΤΖΕ Χαράλαμπο (ΜΥΑ/ΛΣ)
12. Επικελευστή Λ.Σ. ΠΑΠΠΑ Μιχαήλ (Λ/Σ ΚΕΑΣ)
13. Κελευστή Λ.Σ. ΖΑΪΡΗ Δημήτρη (ΜΤΝ)

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Χορωδία έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά της και εκτός του χώρου του Υπουργείου, ψέλνοντας τα περσινά Χριστούγεννα, ύμνους και κάλαντα στο Γηροκομείο Πειραιώς.

Τέλος στο εγγύς μέλλον και με βάση την διαταγή του Α/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. θα κυκλοφορήσει σήμα πρόσκλησης ενδιαφέροντος για όσους συναδέλφους επιθυμούν να γίνουν μέλη της Βυζαντινής Χορωδίας Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.