Α.Λοβέρδος: «Τον πλεονάζοντα θεολόγο θα τον απολύσουμε; Όχι. Θα του δώσουμε ειδική δουλειά να κάνει»

Loading...


Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο Ανδρέας Λοβέρδος απέκλεισε για άλλη μια φορά το ενδεχόμενο απολύσεων καθηγητών.

Τόνισε μάλιστα το θέμα των γραμματειών.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στο «Βήμα FM» και ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν είμαι δεξιός. Και λέω ότι δεν θα απολύσω κανέναν. Και αυτό το λέω και το πιστεύω, γιατί έχει ανάγκη το σύστημα από νέες προσλήψεις, μαζί με τον κ. Μητσοτάκη διεκδικούμε να ξεπεράσουμε το λόγο 1 προς 10 στην εκπαίδευση. Μας έχει βοηθήσει εδώ και το αναγνωρίζω.

Και πρέπει να πάρουμε μόνιμο προσωπικό. Εάν δεν πάρουμε μόνιμο προσωπικό το Φεβρουάριο με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και δεν πάρουμε και εκείνους που περιμένουν από το 2008, έχουν πετύχει και περιμένουν 5 χρόνια και 6. Πρώτα θα πάρουμε εκείνους και στη συνέχεια τους υπόλοιπους με το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Με αυτούς θα καλύψουμε κενά.

Τον πλεονάζοντα γυμναστή και θεολόγο θα τον απολύσουμε; Όχι. Θα του δώσουμε ειδική δουλειά να κάνει. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που τα σχολεία της δεν έχουν γραμματεία. Τη γραμματεία την κάνει ο καθηγητής και βγαίνει ο ΟΟΣΑ μετά και λέει οι Έλληνες διδάσκουν λιγότερο. Ναι, διδάσκουν λιγότερο, αλλά κάνουν και όλη την διοικητική δουλειά που δεν κάνουν οι Γάλλοι και οι Βέλγοι γιατί έχουν διοικητικό υπάλληλο μέσα».Ετικέτες