Αρχιερατική Θεία Λειτουργία σε ιστορική βραχονησίδα

Loading...


Με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και πολυάριθμου ακροατηρίου πραγματοποιήθηκε ανήμερα της μεταβληθείσης εορτής των Αγίων Θεοδόρων Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην ιστορική βραχονησίδα που έχει πάρει το όνομα της από το ομώνυμο Ιερό Ξωκκλήσι που είναι αφιερωμένο στην μνήμη των Αγίων.

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός και στη συνέχεια τέλεσε την Θεία Λειτουργία του Ιερού Χρυσοστόμου συμπροσευχουμένων του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων Αρχιμ. Αμφιλοχίου Παπαγιαννάκη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και οικείου εφημερίου Πρωτ. Γεωργίου Περάκη και άλλων ιερέων της Μητροπόλεως μας.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο σεβαστό εκκλησίασμα αναφέρθηκε στην εβδομάδα της Πεντηκοστής και στην αγάπη που οφείλουμε να έχουμε για τον συνάνθρωπο μας, για τα δημιουργήματα του Θεού και την φύση. Χρέος και υποχρέωση μας είναι να σεβόμαστε το περιβάλλον και τα ζώα. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα όπου τα ζώα υπηρέτησαν Αγίους και σοφούς Γέροντες στην έρημο.

 

Στο τέλος της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Γεώργιο για την άψογη φιλοξενία στο νησί καθώς και τον δασάρχη που επέτρεψε με σχετική άδεια να τελεστεί η Θεία Λειτουργία στην προστατευόμενη αυτή περιοχή.
 Ετικέτες