Απόψε η ανακοίνωση του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας- Αβραμόπουλος, Καρυστιάνη ή ο φιλοαγιορείτης Δρεττάκης;

Loading...


Αργά απόψε Κυριακή θα ανακοινωθεί το όνομα του προτεινόμενου από την κυβέρνηση Προέδρου της Δημοκρατίας, ανακοίνωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο «ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει στο πρόσωπο.»

Πάντως, σύμφωνα με τα σενάρια  ο Δημήτρης Αβραμόπουλος,απομακρύνεται από την υποψηφιότητα, ενώ έχουν ακουστεί και τα ονόματα της συγγραφέως Ιωάννας Καρυστιάνη και του πρώην βουλευτή και υπουργού και φιλοαγιορείτη Μανόλη Δρεττάκη.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τηρήσει τη δέσμευσή της, τη λαϊκή εντολή της 25ης Γενάρη, και να μη μπει σε λογική συνέχισης ενός προγράμματος με τα χαρακτηριστικά που είχε» υπογράμμισε την ώρα που η αντίστροφη μέτρηση της Δευτέρας για το Eurogroup έχει αρχίσει.

«Δεν είναι πείσμα… Είναι απολύτως ορθολογικό αυτό που λέμε» σημείωσε, εξηγώντας ότι «γίνεται συνεχής διαβούλευση σε όλα τα επίπεδα όλο το προηγούμενο διάστημα (…) η Ελλάδα θα κάνει τα πάντα για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία» πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε δε, λόγο για «μεγάλη πρώτη νίκη της χώρας που θέσαμε την ατζέντα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Υπάρχει ομάδα κρατών που βλέπει με θετικό μάτι τις θέσεις της κυβέρνησης, πέραν αυτών που τηρούν σκληρή γραμμή» σημείωσε. Ετικέτες