Αντιαιρετικό σεμινάριο για την προστασία του ελληνορθοδόξου πολιτισμού, της οικογένειας, της νεολαίας και του πολίτη

Loading...


Το Μακεδονικό Παρατηρητήριο, για την προστασία του ελληνορθοδόξου πολιτισμού, της οικογένειας, της νεολαίας και του πολίτη, με την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλο­νίκης κ. Ανθίμου, ξεκινά το Αντιαιρετικό Σεμινάριο την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015, 7 μ.μ.,στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, Αγίας Σοφίας 3, στον πρώτο όροφο.

            Τα θέματα των ομιλιών φέτος, που θα γίνονται κάθε Δευτέρα, στις 7 μ.μ., θα είναι απάντηση στην Εταιρεία «Σκοπιά», δηλ. στους μαρ­τυ­ρες του Ιεχωβά, που τον τελευταίο καιρό, χωρίς να σέβονται την πίστη του λαού μας, έχουν εντείνει την προπαγάνδα τους στους δρόμους και στα σπίτια.
Παράλληλα θα γίνεται και κατάρτιση στην Ορθόδοξη πίστη.

Το αντιαιρετικό σεμινάριο έχει σκοπό την ενημέρωση των πιστών και την κατάρτιση στελεχών για το αντιαιρετικό έργο της Εκκλησίας.
Είναι ανάγκη να γνωρίσουμε την πίστη μας και να θωρακισθούμεαπέναντι στην επίθεση των αιρέσεων και της παραθρησκείας, για να μην υπάρξουν νέα θύματα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ 3 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 Μ.Μ. ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ 3, 1Ος ΟΡΟΦΟΣ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ Ι. Ν. ΑΓ.ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ
ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Κ. ΑΝΘΙΜΟΥ

Το αντιαιρετικό σεμινάριο έχει σκοπό την ενημέρωση των πιστών και την κατάρτιση στελεχών για το αντιαιρετικό έργο της Εκκλησίας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

· Δευτέρα 12/10/2015, Αιδ. Ανδρέας Γκατζέλλης, εντεταλμένος για θέματα αιρέσεων Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσσού, «Οι αντιφάσεις της εταιρείας «Σκοπιά»(Μαρτύρων του Ιεχωβά)».
· Δευτέρα 19/10/2015, π. Ανδρέας Γκατζέλλης, εντεταλμένος για θέματα αιρέσεων Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσσού, «Σκάνδαλα και ψευδοπροφητείες της εταιρείας «Σκοπιά»(Μαρτύρων του Ιεχωβά)».
· Δευτέρα 2/11/2015, κ. Βασ. Τσίγκος, Καθηγητής Δογματικής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., «Τα θεολογικά θεμέλια του αντιαιρετικού αγώνος της Ορθοδόξου Εκκλησίας».
· Δευτέρα 9/11/2015, Αθανάσιος Παπαρνάκης Καθηγητής Παλαιάς Διαθήκης Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., «Το όνομα Ιεχωβά στην Αγία Γραφή».

· Δευτέρα 16/11/2015, Αρχιμ. Χρυσόστομος Μαιδώνης,εντεταλμένος για θέματα αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού «Αγιογραφική κατοχύρωση της Τριαδικής αλήθειας».
· Δευτέρα 23/11/2015, Αρχιμ. Χρυσόστομος Μαιδώνης, «Η αλήθεια του Τριαδικού Θεού».
· Δευτέρα 30/11/2015, Ιωάννης Κουρεμπελές, Καθηγητής Δογματικής και Συμβολικής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., «Η θεική ταυτότητα του Χριστού β΄».
· Δευτέρα 7/12/2015, π. Ανδρέας Γκατζέλλης, «Ο Χριστός: Δημιουργός ή δημιούργημα».
· Δευτέρα 14/12/2015, Ιωάννης Κουρεμπελές, Καθηγητής Δογματικής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., «Η θεική ταυτότητα του Χριστού α΄».
· Δευτέρα 21/12/2015, Αρχιμ. Χρυσόστομος Μαιδώνης, «Η Χριστολογική ερμηνεία της Παλαιάς Διαθήκης».Ετικέτες