Αντίγραφο της Παναγίας Πορταΐτισσας υποδέχθηκε η Προσοτσάνη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016 στην Προσοτσάνη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ.Παύλος πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων της Μητροπόλεως καθώς και πλήθος κόσμου υποδέχθηκε αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Πορταϊτίσσης από την Ιερά Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους που συνόδευε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ναθαναήλ και ο αδελφός της Μονής ιερομόναχος π.Γεώργιος.

Ακολούθησε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος και στη συνέχεια εψάλη η Ακολουθία της Γ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ.Παύλου.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Ιβήρων κ. Ναθαναήλ για την προσφορά του αντιγράφου της Παναγίας Πορταϊτίσσης στον ιερό Ναό Αγίας Τριάδος. Ακολούθως ο καθηγούμενος κ. Ναθαναήλ ομίλησε επικαίρως για την Παναγία.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Πορταϊτίσσης θα παραμείνει διά παντός στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Προσοτσάνης προς ευλογία και προστασία των Χριστιανών.

0304pros (1).jpg
0304pros (2).jpg
0304pros (3).jpg
0304pros (4).jpg
0304pros (5).jpg
0304pros (6).jpg
0304pros (7).jpg
0304pros (8).jpg
0304pros (9).jpg