Ακόμη και… ελεύθεροι σκοπευτές για την προστασία των Προκαθήμενων της Ορθοδοξίας – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Δεκάδες αστυνομικοί, ένστολοι και μη, θα διατεθούν για την συνοδεία τους σε κάθε στάδιο του προγράμματος. Τα μέτρα θα είναι δρακόντεια σε αεροδρόμια και λιμάνια, στα ξενοδοχεία όπου θα καταλύσουν σε Ηράκλειο και Χανιά, ενώ η Ορθόδοξη Ακαδημία στο Κολυμπάρι θα μετατραπεί σε «φρούριο»

Η Πανορθόδοξη Σύνοδος δεν αποτελεί στοίχημα μόνο για τους Προκαθημένους της Ορθοδοξίας (παρά τις απουσίες που έχουν προαναγγελθεί) αλλά και στοίχημα της ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη.

Ο σχεδιασμός που έχει γίνει για τα μέτρα ασφαλείας και τάξης είναι ο δυσκολότερος που έχει γίνει σε τοπικό επίπεδο. Η δυσκολία του όλου εγχειρήματος έγκειται στον μεγάλο αριθμό των Προκαθημένων και των αντιπροσωπειών τους, στην πολυήμερη παραμονή τους στο νησί, στις μετακινήσεις τους και στις συναθροίσεις τους σε εξωτερικούς χώρους και φυσικά στο γενικότερο αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη-και όχι μόνο-στην σκιά της τρομοκρατίας.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, παράλληλα με τις διαβουλεύσεις που γίνονται καθαρά σε εκκλησιαστικό επίπεδο, υπάρχει σε εξέλιξη μία μαραθώνια διαδικασία συσκέψεων και διαβουλεύσεων για τα μέτρα ασφαλείας. Για την ΕΛ.ΑΣ η διεξαγωγή της Πανορθόδοξης Συνόδου είναι ένα πολύ μεγάλο άγχος. Μην τυχόν και κάτι πάει στραβά. Υπάρχει ανησυχία και το βάρος είναι μεγάλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχεδιασμό προβλέπονται ακόμα και ελεύθεροι σκοπευτές για τους εξωτερικούς χώρους όπου θα συγκεντρωθούν οι Προκαθήμενοι. Δεκάδες αστυνομικοί, ένστολοι και μη, θα διατεθούν για την συνοδεία τους σε κάθε στάδιο του προγράμματος. Τα μέτρα θα είναι δρακόντεια σε αεροδρόμια και λιμάνια, στα ξενοδοχεία όπου θα καταλύσουν σε Ηράκλειο και Χανιά, ενώ η Ορθόδοξη Ακαδημία στο Κολυμπάρι θα μετατραπεί σε «φρούριο». Ακροβολισμένοι αστυνομικοί παντού ενώ λιμενικοί θα αναλάβουν το κομμάτι φύλαξης από την θάλασσα.