Αγνωστοι έβαψαν με μαύρη μπογιά το άγαλμα του ήρωα Αρχιμ. Ιερόθεου Μπαζιώτη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Για πολλοστή φορά άγνωστοι, έβαψαν και πάλι με μαύρη μπογιά το άγαλμα του ήρωα του 1940 αρχιμανδρίτη Ιερόθεου Μπαζιώτη που βρίσκεται στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στην παραλία της πόλης Ναυπλίου.

Ο Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Μπαζιώτης του Βασιλείου γεννήθηκε το 1901 στο Ναύπλιο. Σπούδασε στην Μαράσλειο Ακαδημία και στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 19 Ιουλίου 1925 και Πρεσβύτερος στις 8 Σεπτεμβρίου 1928 και τοποθετήθηκε ως εφημέριος του Αγίου Νικολάου Ναυπλίου.

Επιστρατεύθηκε στις 12 Ιουνίου του 1940 και τοποθετήθηκε ως έφεδρος υπολοχαγός στο 67ο Σύνταγμα Πεζικού της ΧVΙΙ Μεραρχίας. Έπεσε υπέρ Πατρίδος στις 3 Δεκεμβρίου 1940 στην Μάχη του Πόγραδετς. Προήχθη μετά θάνατον σε λοχαγό. Η προτομή του Αρχιμανδρίτη βρίσκεται στην πλατεία έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Ναύπλιο. Το καλούπι της φιλοτεχνήθηκε αφιλοκερδώς από τον Πέτρο Καπούτση και χυτεύθηκε από τον αείμνηστο Δημήτριο Γαβαλά. Το συνολικό κόστος για την κατασκευή του αγάλματος ήταν δωρεά των μαθητών της πόλης του Ναυπλίου.

MPAZIOTH1.jpg
MPAZIOTH2.JPG
MPAZIOTHS1A.JPG


Ετικέτες