Αγιασαν τον Ολυμπιακό ναό που θα επισκεφθεί ο Πατριάρχης Κύριλλος

Loading...


Στην πεδιάδα Ιμερετίνσκαγια αγίασαν το Ναό της Αχειροποίητης Εικόνας του Σωτήρος Χριστού που κατασκευάστηκε ειδικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι.

Ο Ναός θα γίνει ένα από τα βασικά αξιοθέατα του Ολυμπιακού Πάρκου: κατασκευάστηκε με το ασυνήθιστο για το Σότσι βυζαντινό ρυθμό, μεταδίδει το τηλεοπτικό κανάλι «Ρωσία 24».

Νωρίτερα, πριν τα Χριστούγεννα, στο Ναό αγίασαν το ιερό με μικρή λειτουργία. Τώρα, όταν τα πάντα είναι έτοιμα, τη μεγάλη λειτουργία του αγιασμού έκανε ο μητροπολίτης Ισίδωρος του Εκατερινοντάρ και Κουμπάν.

Ο Ναός της Αχειροποίητης Εικόνας του Σωτήρος Χριστού υψώνεται στα 43 μέτρα και φαίνεται από παντού, από το δρόμο, από το πάρκο, τη νύχτα είναι φωτισμένος έτσι ώστε διακρίνεται ως αρχιτεκτονικό βασικό στοιχείο.

Το Ναό κατασκεύασαν στο βυζαντινό ρυθμό, μέσα τις τοιχογραφίες εκτέλεσαν οι τεχνίτες από σχολές των καλών τεχνών. Όλη η εικόνα έχει ρεαλιστική όψη και θυμίζει τα έργα του Ρώσου ζωγράφου Βασνετσόφ.

Πριν αρχίσει η κατασκευή του ναού, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν δίπλα τα ερείπια της βυζαντινής βασιλικής του 9ου αιώνα. Και έναν τάφο, προφανώς, κάποιου μεγαλομάρτυρα. Το Το όνομά του ακόμα δεν προσδιορίστηκε , τα λείψανα όμως αποφάσισαν να μεταφέρουν στο χώρο του νέου ναού, μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός.

Την παραμονή της τελετής ενάρξεως το Ναό θα επισκεφτεί ο Πατριάρχης Κύριλλος, θα τελέσει τη λειτουργία και, κατά πάση πιθανότητα, εδώ θα δώσει την ευλογία του σε Ρώσους αθλητές.Ετικέτες