Έκτακτη είδηση: «Θερμική δίνη» θα χτυπήσει την γη!

Loading...


«Θερμική δίνη» χαρακτηρίζουμε την επικείμενη απότομη αύξηση της θερμοκρασίας σε όλο το βόρειο ημισφαίριο. Ο λόγος είναι η απότομη και ανεξήγητη αύξηση της θερμοκρασίας για την εποχή, σε επίπεδα άνω των 40oC, σε όλη την βόρεια Αφρική, την Ασία αλλά και την Ρωσία τις επόμενες ημέρες.

Το πρόβλημα είναι, πως τέτοιες θερμοκρασίες, κανονικά παρατηρούνται στα μέσα του καλοκαιριού στις παραπάνω περιοχές που αναφέρουμε, ωστόσο τώρα είμαστε κοντά στα μέσα του Μάη.

Η πιθανή και πιο κατανοητή εξήγηση αυτού του φαινομένου με βάση τα όσα διακρίναμε από τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού, βρίσκεται μέσα στην διάταξη των συστημάτων, δηλαδή των συστημάτων που μεταφέρουν βροχές, ανέμους και θερμές ή ψυχρές αέριες μάζες.

Αυτή η συγκεκριμένη διάταξη, θα ευνοήσει τις αρκετά θερμές για την εποχή αέριες μάζες, που επικρατούν στην βόρεια Αφρική και σε περιοχές όπως η Σαουδική Αραβία, να ανέλθουν μέσω της Μικράς Ασίας, σε όλη την Ρωσία και γενικότερα στην Ασία.

Από τα τέλη Φεβρουαρίου, μιλήσαμε σαν Greek-Weather.Org, για θερμοκρασίες ΡΕΚΟΡ μέσα ή και λίγο πριν μπει το καλοκαίρι στο βόρειο ημισφαίριο και στην Ευρώπη. Τα τωρινά προγνωστικά στοιχεία που θα δείτε και σε χάρτες στο τέλος του άρθρου μας, επιβεβαιώνουν την πρόγνωση μας αυτή, που κάναμε 3 μήνες πριν.

Χαρακτηριστικό είναι, πως στην μισή Ρωσία, θα επικρατούν θερμοκρασίες άνω των 40oC τις επόμενες ημέρες, ενώ αντίθετα στα βάθη της ανατολής της Ρωσίας, θα επικρατεί πολικό ψύχος με θερμοκρασίες κάτω των -10oC !! Πραγματικά οι προβλέψεις για ραγδαίες αλλαγές στον καιρό της γης μας το επόμενο χρονικό διάστημα, φαίνεται να βγαίνουν αληθινές.

Η χώρα μας βέβαια, προς το παρόν θα παραμείνει σε σχετικά φυσιολογικές για την εποχή καιρικές συνθήκες. Πάντως το ερχόμενο καλοκαίρι, προβλέπεται με τα ως τώρα στοιχεία αρκετά καυτό με αρκετούς καύσωνες, ακόμα και στην Ελλάδα. Ας ελπίσουμε να μην βγουν αληθινά αυτά τα προγνωστικά στοιχεία, διότι αντίθετα φέτος θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα.Ετικέτες