Το Μοναστήρι της Οδηγήστριας στο Ηράκλειο

Loading...


Η Ιερά Μονή Οδηγητρίας βρίσκεται νότια του νομού Ηρακλείου κοντά στο χωριό Σίβας. Χτίστηκε τον 14ο αιώνα και περιβαλλόταν από τείχος.

Σήμερα μπορούμε να δούμε κάποια μέρη τους τείχους όπως την βόρεια πύλη και τον Πύργο του Ξωπατέρα, γενναίος ιερωμένος του οποίου το όνομα είναι συνδεδεμένο με το μοναστήρι.

 Χειροτονήθηκε στη Μονή, αλλά κάποια στιγμή χρειάστηκε να εγκαταλείψει το μοναστήρι γιατί σκότωσε έναν γενίτσαρο. Η μετέπειτα συμβολή του στην εξόντωση των γενίτσαρων ήταν πολύ σημαντική.

Ο ναός του μοναστηριού, που παλαιότερα ήταν μικτό (ανδρικό και γυναικείο), βρισκόταν στο κέντρο και μέσα του σώζονται αγιογραφίες, το τέμπλο κ.ά. Αν τελικά επισκεφθείτε την Μονή Οδηγητρίας, μην παραλείψετε να κολυμπήσετε στην απίστευτη παραλία Μάρτσαλο που βρίσκεται πολύ κοντά ή να περάσετε το Αγιοφάραγγο το οποίο θα σας οδηγήσει σε μια μαγική παραλία, στην οποία το βράδυ μπορείτε να κατασκηνώσετε! Απο την Ιερά μονή οδηγητρίας μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την παραλία Βαθύ, μια παραλία απαράμηλης ομορφιάς.

 

 Ετικέτες