Β΄ κύκλος επιμορφωτικών προγραμμάτων της Ι.Μ. Χίου

Loading...


Η σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, φορέα παροχής υπηρεσιών διά βίου μάθησης, υλοποιεί την Πράξη με τίτλο: «Ανάπτυξη ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού σε υπηρεσίες κοινωνικής προνοίας με έμφαση στις δομές της Εκκλησίας», και συγκεκριμένα το θέμα: «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΡΟΝΟΙΑΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ».

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της : «Μέσω αυτού προσεγγίζεται και αναλύεται ο ρόλος της οικογένειας και τα όσα χαρακτηρίζουν και συνιστούν τη σύγχρονη οικογένεια.
Στόχος είναι η επιμόρφωση κληρικών και λαικών στελεχών της Εκκλησίας μας, με σκοπό την βελτίωση, την ενίσχυση και την αναβάθμιση των γνώσεων, των ποιμαντικών, επαγγελματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων αυτών.

Την έναρξη του παραπάνω προγράμματος, το οποίο λαμβάνει χώρα στην Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου «ΑΓΙΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ», ευλόγησε, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου ε.ε., ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ και εξήρε τη σημασία του εν λόγω Σεμιναρίου και τη σπουδαιότητά του τόσο στην ποιμαντική διακονία των Ιερέων, όσο και στην πρακτική του πληρώματος της Εκκλησίας.

Ακολούθησε η πρώτη εισήγηση από τον Ελλογιμώτατο Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρήστο Καραγιάννη, με θέμα: «Οι φάσεις εξέλιξης της οικογενειακής ζωής».

Διαβάστε εδώ:  ΧΙΟΣ : Βεβήλωσαν Ιερό Ναό στο Χαλκειό και έκαψαν την Αγία Τράπεζα

Κατά την συνέχεια του προγράμματος και μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου θα αναπτυχθούν και τα κάτωθι θέματα:

• «Σύγχρονη εκκλησιαστική προσέγγιση της θεολογίας του Γάμου», με εισηγητή τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο κ. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου, Δρ. Θεολογίας, Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
• «Η στήριξη της οικογενειακής ισορροπίας απέναντι στα προβλήματα της νηπιακής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας», με εισηγητή τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο κ. Αντώνιο Καλλιγέρη, Εκπαιδευτικό-Θεολόγο, Διευθυντή της Δ/νσης Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
• «Η ισορροπία της Οικογένειας μετά την αναχώρηση των παιδιών», με εισηγητή τον Ελλογιμώτατο κ. Σωτήριο Δεσπότη, Καθηγητή Θεολογίας του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
• «Μεθοδολογία και τρόποι της συμβουλευτικής υποστήριξης της Οικογένειας», με εισηγητή τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ιωαννίκιο Γιαννόπουλο, Θεολόγο, Διευθυντή του Γραφείου Νεότητας Ι. Μ. Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.
• «Εκκλησιαστικές παρεμβάσεις στην υποστήριξη των ενδοοικογενειακών σχέσεων», με εισηγητή τον Ελλογιμώτατο κ. Χρήστο Καραγιάννη, Επίκουρο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών».tilegrafima.gr