Τον Εθνικό ύμνο απήγγειλε ο Άνθιμος Θεσσαλονίκη-Πλήθος πιστών στον Αγ. Δημήτριο

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα η δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Λίγο μετά τις 11.00 το πρωί έφτασε στον Ιερό Ναό ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος έγινε δεκτός με χειροκροτήματα, ενώ λίγο νωρίτερα είχε φθάσει και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ο οποίος επίσης χειροκροτήθηκε.

Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου για τις εορταστικές εκδηλώσεις.


Στη Δοξολογία παρίστανται ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιττζικώτσας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπούν ο αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και εορτάζων Δημήτρης Μάρδας, οι βουλευτές Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Σωκράτης Φάμελλος και η ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια Τσαρουχά. Το παρών δίνουν επίσης οι βουλευτές Γιώργος Σαρίδης, Σταύρος Καλαφάτης, Σάββας Αναστασιάδης, Έλενα Ραπτη, αλλά και ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου.

Η Δοξολογία ολοκληρώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση. Στο τέλος ο Άνθιμος απήγγειλε τον Εθνικό ύμνο και είπε «Ζήτω η Ελλάς, Ζήτω η Ορθοδοξία» καταχειροκροτουμενος.

Αίσθηση προκάλεσαν οι απουσίες του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμενου και του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτακη. Ο μεν κ. Καμμένος είναι στο εξωτερικό, ο δε κ. Μητσοτάκης άλλαξε εκ νέου το πρέγραμμά του και ενημέρωσε τους αρμοδίους έτι θα παραστεί μόνο στην παρέλαση της 28ης.

«Η ημέρα εορτασμού της ιερής μνήμης του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου είναι και επέτειος τιμής της μεγαλειώδους πορείας της Θεσσαλονίκης αφενός στην Ιστορία του Έθνους των Ελλήνων και της Ορθοδοξίας. Και, αφετέρου, ως κιβωτού και ακοίμητου φρουρού της αδιαμφισβήτητης και αδιαπραγμάτευτης Ελληνικότητας της Μακεδονίας μας», δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος.