Το Γύθειο εόρτασε την Υπαπαντή

Ως είναι γνωστόν, η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου είναι επισήμως ημέρα αργίας για ολόκληρο το Γύθειο με Π.Δ. υπ’ αριθμ. 226/16-7-1932 επί Προέδρου της Δημοκρατίας Αλεξ. Ζαίμη, καθ’ ότι εορτάζει την Δεσποτική και Θεομητορική αυτή εορτή.

Στον Ιερό Ναό του Επισκοπείου με ιεροπρέπεια και ευλάβεια τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο και συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και του επιχωρίου, Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’. Μετά το πέρας του Εσπερινού βραβεύτηκε υπό του Σεβ. Μάνης η πολύτεκνος (επτά τέκνα) κα Γεωργία Γιαπαύλου – Γκλεζάκου.

Την κυριώνυμον ημέρα χοροστάτησε στον Όρθρο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ και προεξήρχε, εν συνεχεία, της Θ. Λειτουργίας συλλειτουργούντων του Θεοφ. Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου και του Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’. Τον θείο λόγο εκφώνησε ο Σεβ. Ύδρας κ. Εφραίμ. Ακολούθησε λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος της Υπαπαντής μέχρι την κεντρική πλατεία του Γυθείου, όπου μετά την Δέηση μίλησε προς το πλήθος των πιστών ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης αναφερθείς στον ιερό θεσμό της οικογένειας, υπογραμμίζοντας, ειδικότερα, ότι με την εορτή της Υπαπαντής εορτάζουμε την μητέρα, τον πολύτιμο αυτό θησαυρό κάθε ανθρώπου, υπενθυμίζοντας τον πατερικόν λόγον: «Τι πατρός γνησιώτερον και τι μητρός συμπαθέστερον».

Στο Αναλόγιον διηκόνησαν ο κ. Νίκος Ταπραντζής με τον πολυμελή βυζαντινό χορό.

Παρέστησαν δε στην εορτή ο Δήμαρχος Αν. Μάνης κ. Ανδρεάκος, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Δαβάκης, Κρητικός και Αραχωβίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κ. Βερούτης, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Λακωνίας, Διοικητής ΚΕΕΜ, Ταξίαρχος κ. Πολίτης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αν. Μάνης κα Λυροφώνη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Τσιγαρίδης, ως εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Γυθείου, ο Ανθυπασπιστής Λ.Σ. κ. Συνοδινός, ο Διοικητής της Π.Υ Γυθείου, Αντιπύραρχος κ. Γραφάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Περιβάλλοντος κ. Τζινιέρης, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γυθείου κα Μπαλιτσάρη, Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωπο συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα, αντιπροσωεπείες των σχολείων της πόλης, η Φιλαρμονική Αν. Μάνης και μέλη του Σώματος Απόδοσης Τιμών Αν. Μάνης με παραδοσιακές φορεσιές.

Ο όλος εορτασμός έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ