Το εγχειρίδιο του… καλού νονού από τη Μητρόπολη Ρεθύμνου

Εκδόθηκε ήδη από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου τρίπτυχο φυλλάδιο με τίτλο «Θα γίνεις νονός; / Θα γίνεις νονά;», το οποίο επιμελήθηκε ο Καθηγητής Θεολόγος κ. Θεόδωρος Ρηγινιώτης.

Το φυλλάδιο περιέχει μία σύντομη και προσιτή σε όλους Κατήχηση αναφορικά με τα ελάχιστα αναγκαία στοιχεία της Ορθοδόξου Πίστεώς μας, τα οποία οφείλει να γνωρίζει, να αποδέχεται και να ομολογεί όποιος η όποια επιθυμεί να ενσωματωθεί στην Αγία μας Εκκλησία με το Άγιο Βάπτισμα. 
Και επειδή στην Εκκλησία μας εδώ και πολλούς αιώνες έχει καθιερωθεί ο νηπιοβαπτισμός, την υποχρέωση για την Κατήχηση του (ή της) νεοφωτίστου σε εύθετο χρόνο αναλαμβάνει («αναδέχεται») ο Ανάδοχός του (της). Επομένως, εκείνος που πρωτίστως οφείλει να είναι κατηρτισμένος στα της Πίστεως είναι ο νονός ή η νονά του κάθε βαπτιζομένου.

Με το φυλλάδιο γίνεται μια συστηματική και επιμελημένη προσπάθεια να βοηθηθούν οι υποψήφιοι Ανάδοχοι στο πολυεύθυνο πνευματικό έργο που επωμίζονται ενώπιον του Θεού αλλά και του βαπτιζομένου που αναδέχονται από την Αγία Κολυμβήθρα. Για τον λόγο αυτό, καλό είναι, μαζί με όποια άλλη προετοιμασία, ο υποψήφιος Ανάδοχος να παραλαμβάνει στα χέρια του αυτό το φυλλάδιο, να το μελετά και να εμβαθύνει στο Μεγάλο Μυστήριο του Αγίου Βαπτίσματος.

1

Το φυλλάδιο θα δίδεται στους Αναδόχους από τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κατά την τέλεση του Μυστηρίου του Βαπτίσματος.