I.M.ΛΑΡΙΣΗΣ: Στις κατασκηνώσεις του Συλλόγου Ορθοδόξου Ιεραποστολική Δράσεως «ο Μέγας Βασίλειος» παράρτημα Λαρίσης, στην Σκοτίνα Πιερίας μετέβη την Κυριακή 13 Ιουλίου 2025, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, προκειμένου να επισκεφτεί τους Λαρισαίους κατασκηνωτές, δηλαδή τα αγόρια Γυμνασίου και Λυκείου, το οποία περνούν δέκα ημέρες από τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην κατασκήνωση αυτή.
Ο Μητροπολίτης βρήκε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τα στελέχη και να διαπιστώσει το πνευματικό επίπεδο των κατασκηνωτών. Παρακολούθησε την υποστολή της σημαίας και συμμετείχε στο κατασκηνωτικό τραπέζι, όπου ανέπτυξε το θέμα περί της Α´ Οικουμενικής Συνόδου και της διατράνωσης της Ορρθόδοξης Πίστης μας. Αναφερόμενος στο έργο των Αγίων τριακοσίων δέκα και οκτώ Θεοφόρων Πατέρων τόνισε ότι πραγματικά απέκρουσαν την αίρεση του Αρείου και ορθοτόμησαν τον λόγο της αλήθειας.
Στη συνέχεια τα κατασκηνωτικά τραγούδια δημιούργησαν μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα δυναμισμού και νεανικότητας οπότε ο Μητροπολίτης χάρηκε με την χαρά των παιδιών, καθώς διαπίστωσε την ορμή τους και τη διάθεσή τους να συνεχίσουν αυτό που η Ορθόδοξη Εκκλησία διεκδικεί από την κάθε γενιά, την ορθότητα της Πίστεως, το Ορθόδοξο Φρόνημα, το βίωμα που οδηγεί σε πνευματικές καταστάσεις.
Αποχωρώντας ο Μητροπολίτης, αφού ευχαρίστησε για την φιλοξενία και συνεχάρη για την άρτια οργάνωση και το επίπεδο της κατασκηνώσεως, ευχήθηκε τα όσα θα αποκομίσουν από την κατασκήνωση οι κατασκηνωτές να τους συνοδεύουν όλο το χειμώνα στην πόλη, οριοθετώντας τον τρόπο της ζωής και της συμπεριφοράς τους.