1

Τιμήθηκε στην Κατερίνη η μνήμη του Αγίου Μελετίου Επισκόπου Κίτρους

: Την Πέμπτη 18 Μαΐου η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος εόρτασε τη μνήμη του Αγίου Νέου Ιερομάρτυρος Μελετίου, Επισκόπου Κίτρους.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 17 Μαΐου το απόγευμα, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός με την Αρτοκλασία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Οι ιερές ακολουθίες τελούνται προσωρινά σε ειδικό οίκημα που παραχώρησε ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών Κατερίνης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κωνσταντίνος Κουκοδήμος και ο Αντιδήμαρχος Δόμησης του Δήμου κ. Γιώργος Νταντάμης παρέδωσαν στον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο την παραχώρηση του οικοπέδου και την οικοδομική άδεια για την ανέγερση του νέου Ιερού Ναού που θα τιμάται στον Άγιο Μελέτιο Επίσκοπο Κίτρους.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος ευχαρίστησε εγκάρδια τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κουκοδήμο, το Δημοτικό Συμβούλιο και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου για την παραχώρηση της έκτασης και για την άμεση περαίωση όλων των απαιτούμενων εργασιών.

Η λειτουργία της νέας Ενορίας αναμένεται να σηματοδοτήσει και την ευρύτερη αναβάθμιση της περιοχής, όπου λειτουργεί η Μέριμνα Παιδιού, Δημοτικό Σχολείο, προγραμματίζεται δε να εγκατασταθεί το Μουσικό Σχολείο, ενώ υπάρχει και μεγάλη οικιστική ανάπτυξη.