Θυρανοίξια Ι.Μ. Αγίου Δημητρίου από τον Νικοπόλεως Χρυσόστομο (ΦΩΤΟ)

Σε κλίμα συγκίνησης και θρησκευτικής κατάνυξης, τελέστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου, στις εργατικές κατοικίες Ελαιώνος Πρεβέζης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης Νικοπόλεως: “Των θυρανοιξίων προηγήθηκε λιτανευτική πομπή κατά την οποία μεταφέρθηκε η ιερά εικόνα του Αγίου Δημητρίου, που φυλασσόταν για 78 χρόνια στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Πρεβέζης, και είχε διασωθή από τον βομβαρδισμό του παλαιού Ναού το 1940.

Τα θυρανοίξια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από ιερείς της Μητροπόλεως και ακολούθως χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Ελαιώνος Πρεβέζης, Πρωτοπρεσβύτερος π. Αλέξανδρος Τζίμας, αναφέρθηκε στην ιστορία του Ναού ως και της παλαιάς εικόνας του Αγίου, ενώ από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Αλέξανδρο για την προσφορά του στην Εκκλησία όλα αυτά τα χρόνια και κυρίως για την συμβολή του στην ανέγερση του Ναού.

Να σημειωθεί πως στις ως άνω ακολουθίες παρέστησαν εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας”.