Θήβα: Ανάμνηση θαύματος διάσωσης του Ορχομενού από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής

Το θαύμα της διάσωσης του Ορχομενού από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1943, εορτάσθηκε την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 στον Ιερό Ναό Παναγίας Σκριπούς.

Το απόγευμα της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου 2021 τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στο θαύμα της Παναγίας και τόνισε τη δύναμη που έχει η Παναγία Μητέρα του Χριστού στη ζωή των χριστιανών.

Τα μεσάνυκτα στο σημείο της Παναγιοφάνειας τελέστηκε Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και Σώτειρα Ορχομενίων.

Το πρωί της Παρασκευής 10 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, με την συμμετοχή κληρικών, των αρχών και πιστών της περιοχής. Το θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Καμπιών πανοσ. αρχιμ. π. Νεκτάριος Μήτσου. Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε Δοξολογία για την θαυμαστή διάσωση της πόλης του Ορχομενού. Ο Σεβασμιώτατος  ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά και ευλογημένα ενώ, με ιδιαίτερη συγκίνηση αναφέρθηκε στην μετά από 40 ολόκληρα χρόνια απουσία του πολυαγαπητού και ακούραστου λευΐτη της Παναγίας Σκριπούς μακαριστού π. Χαράλαμπου Χατζηχαραλάμπους και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την εκλεκτή ψυχή του. Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού π. Χαράλαμπου, που βρίσκεται όπισθεν του Ιερού Βήματος του Ναού της Παναγίας.

Η καθιερωμένη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας στο σημείο του θαύματος δεν πραγματοποιήθηκε,  λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό,  όμως, ο Σεβασμιώτατος με τον εφημέριο της Ενορίας της Σκριπούς πανοσ. αρχιμ. π. Νεκτάριο Αυγέρο μετέβη στο σημείο της Παναγιοφάνειας και ανέπεμψε ευχαριστήρια Δέηση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.