Συναυλία Εκκλησιαστικής Μουσικής στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Την Δευτέρα το απόγευμα 4.11.2019, στον Ιερό Ναό της Παντανάσσης , πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των «Πρωτοκλητείων 2019», συναυλία Εκκλησιαστικής Μουσικής με τον τίτλο «Μελωδοί της Παντάνασσας», με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 160 ετών από των Εγκαινίων του ως άνω ιστορικού Ιερού Ναού με την συμμετοχή πλήθους Λαού.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της , την ωραία αυτή εκδήλωση άνοιξε ο αιδεσιμολογιώτατος Πρωτ. π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Προιστάμενος του Ιερού Ναού και εν συνεχεία ο ελλογιμώτατος Καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Παναγιώτης Παπαθανασόπουλος, ανεφέρθη στην ομιλία του στους Ιεροψάλτες που εκόσμησαν το αναλόγιο του Ιερού Ναού.

Ύμνους απέδωσαν θαυμάσια ο χορός ψαλτικής «ΚΛΕΙΔΑ» υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Πατρών και Καλλιτεχνικού Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, κ. Δημητρίου Γαλάνη και η τετράφωνη χορωδία του Ιερού Ναού, «ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΤΡΙΑΝΤΗΣ», υπό την διεύθυνση του κ. Θεοδώρου Χαλκιοπούλου.

Στο β΄μέρος της εκδηλώσεως, ο κ. Αθανάσιος Παπαζαρής, Μουσικοπαιδαγωγός, ανεφέρθη σε αναμνήσεις και εμπειρίες από την πνευματική ζωή του Ιερού Ναού Παντανάσσης.

Την εκδήλωση επισφράγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ανεφέρθη με λόγια συγκινητικά στην προσπάθεια που κατέβαλαν οι προπάτορές μας, προκειμένου να κτισθή ο περικαλέστατος Ναός της Παναγίας και στο πόθο τον ιερό που διακατείχε τις ψυχές όλων όσοι συμμετείχαν στις εργασίες ανεγέρσεως του Ναού, όπως μάλιστα φαίνεται μέσα από τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου της εποχής, τα οποία ανέγνωσε ο Σεβασμιώτατος.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη και επήνεσε τον προιστάμενο του Ιερού Ναού, π. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και τους συνεργάτες τους για την άρτια διοργάνωση της εκδηλώσεως , ως και τα μέλη των χορωδιών και τους χοράρχες, για την άψογη απόδοση των μουσικών μαθημάτων.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος επέδωσε αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους υπηρετήσαντες Ιεροψάλτες του Ιερού Ναού Παντανάσσης, ευχηθείς σε αυτούς κάθε ευλογία παρά Κυρίου.