Συγκίνηση στο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου (ΦΩΤΟ)

Στον ιερό μητροπολιτικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αοιδίμου μ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης Λαρίσης: “Της θείας λειτουργίας και του ιερού μνημοσύνου προεξήρχε ο τοποτηρητής μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ενώ συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, Λαρίσης κ. Ιερώνυμος και ο επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος.

Από του ιερού βήματος παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Γρεβενών κ. Δαβίδ και ο επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος, που κατέφθασαν στην πόλη της Φθιώτιδος, που τόσο πολύ αγάπησε ο μακαριστός ιεράρχης.

Για το πρόσωπο του κυρού Νικολάου μίλησε ο ιεροκήρυκας της μητροπόλεως Φθιώτιδος Αρχιμανδρίτης Άνθιμος Νεραντζής, ο οποίος αναφέρθηκε στο πλούσιο ποιμαντικό και πνευματικό του έργο, καθώς και στην ξεχωριστή εκκλησιαστική του προσωπικότητα.

Προ της απολύσεως ο τοποτηρητής μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, αφού ευχαρίστησε τους αρχιερείς για την παρουσία τους, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ο αγαπητός Νικόλαος υπήρξε πραγματικός επίσκοπος της εκκλησίας μας. Υπήρξε παράδειγμα προς μίμηση, που αγάπησε και αγαπήθηκε και αυτή είναι η παρακαταθήκη που αφήνει σε όλους μας».