Στον Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου η Κάρα του Αγίου Παρθενίου

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης 29/11 η Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου, Προστάτου και θεραπευτού των Καρκινοπαθών. Το Ιερό Λείψανο μετέφερε από την Ιερά Μονή Μακρυμάλλης Ευβοίας ο Ηγούμενος Αρχιμ. Ιάκωβος Μπαλωμένος.

Η επίσημη υποδοχή έγινε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, τον Ιερό Κλήρο και τον πιστό λαό και ακολούθησε δέηση, στο τέλος της οποίας ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Μονής, όσο και τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την ολιγοήμερη παραχώρηση της Τιμίας Κάρας… προς ευλογία και αγιασμό του Κλήρου και του λαού της Τοπικής Εκκλησίας. Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι η αγιαστική και θαυματουργός δύναμη του Ιερού Λειψάνου είναι καρπός της Χάριτος, με την οποία ο Θεός πλουτίζει τους Αγίους Του, όσο και της θερμής και ταπεινής πίστης και αγάπης των πιστών, που προστρέχουν με ελπίδα σ’ αυτούς.

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου έως την Δευτέρα 3/12 και κατά την διάρκεια αυτών των ημερών θα τελούνται έκτακτες Ιερές Ακολουθίες, ενταγμένες στο Δωδεκαήμερο πρόγραμμα Λατρευτικών Εκδηλώσεων, με την ευκαιρία της εορτής του Πολιούχου του Βόλου Αγίου Νικολάου. Αποκορύφωμα της παραμονής του Ιερού Λειψάνου στο Βόλο θα είναι η Ιερά Αγρυπνία που θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, την Κυριακή 2/12, στις 8 μ.μ. αφιερωμένη στην υπέρβαση της κρίσης, με προεξάρχοντα τον Σεβ. κ. Ιγνάτιο.