ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βρισβάνης κ. Βαρθολομαίος αποδέχτηκε την πρόσκληση του Δημάρχου Βρισβάνης κ. Adrian Schrinner να παραστεί σε προσευχητική σύναξη (Prayer Breakfast) στο εμβληματικό Δημαρχείο της πρωτεύουσας της Κουινσλάνδης.
Κατά τη διάρκεια της συνάξεως, ο διακεκριμένος δημοσιογράφος και γνωστός για τις χριστιανικές του πεποιθήσεις, κ. Greg Sheridan, μίλησε για τη σημασία της υπεράσπισης του Χριστιανισμού σε έναν κόσμο όπου συχνά επικρίνεται και χλευάζεται.
Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε στον Δήμαρχο την αγάπη και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, και τον ευχαρίστησε για την ευγενική του πρόσκληση.
Σημειώνεται ότι ο Θεοφιλέστατος κ. Βαρθολομαίος ήταν ο μόνος Χριστιανός ηγέτης ο οποίος κάθισε στο κεντρικό τραπέζι, κάτι που περιποιεί τιμή στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.
(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)