Πύργος Ηλείας: H μεταφορά της εικόνος του Πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους

Πρεσβυτέρου Νικολάου Κατσηδήμα

Με πρωτόγνωρο για τα τοπικά δεδομένα λόγω των υφισταμένων υγειονομικών μέτρων για τη μη εξάπλωση του Covid-19, χωρίς την πάνδημη παρουσία του Χριστεπώνυμου λαού του Πύργου, του Ιερού Κλήρου της πόλεως και τις άλλες προβλεπόμενες τιμές, έγινε η μεταφορά του Πολιούχου μας Ιερομάρτυρος Αγίου Χαραλάμπους,

από το Ιερό Ναϋδριό του εις τον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Πύργου, το παρελθόν Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021, προκειμένου να τελεσθούν οι κατ΄ έτος θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν Του!

Την Ιερή εικόνα υποδέχθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, ενώ ακολούθησε μέσα σε κλίμα κατάνυξης, ο Αναστάσιμος Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας υπό του ιδίου και πλαισιωμένου από του Προϊσταμένου του Ναού Αιδεσιμοτάτου π. Βασιλείου Λαγκαδινού και των Αιδεσιμοτάτων π. Χαραλάμπους Αθανασοπούλου και π. Νικολάου Κατσηδήμα.

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Γερμανός, τέλεσε μετά από την παρέλευση δυόμιση μηνών και με την φυσική παρουσία των πιστών έστω με περιορισμό αριθμών πιστών και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων, την Αναστάσιμη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ΄αρτοκλασίας ενώ ομίλησε καταλλήλως προς τους εκκλησιαζομένους, οι οποίοι έσπευσαν ως διψασμένα ελάφια προκειμένου να λειτουργηθούν, να πάρουν την ευλογία του Σεπτού μας Ποιμενάρχου και του Αγίου Χαραλάμπους, διότι ο Oρθόδοξος λαός μας είναι εμποτισμένος με τα νάματα της Αγίας Εκκλησίας μας. Οι πολιτικοί άρχοντες έρχονται και παρέρχονται ο Χριστός και χθες και σήμερα και στους Αιώνας μένει ο ίδιος και αναλλοίωτος!

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κατά την ομιλία του αναφέρθηκε εκτεταμένα στο θέμα της σοβούσης πανδημίας και στην αξία του εμβολιασμού, αυτή την περίοδο που δοκιμάζεται η υγεία και η πίστη των ανθρώπων, αφού ο ιός είναι ύπουλος και μεταδίδεται μέσω του αναπνευστικού με τα σταγονίδια, τις αποχρέμψεις, τα χνώτα των ασθενών και των ασυμπτωματικών ακόμα, αποφεύγοντας μάλιστα τον συγχρωτισμό. ‘Ολα είναι θέμα σωστών χειρισμών και όχι πανικού, κάνοντας γνωστό ότι ήδη και ο ίδιος έχει κάνει την πρώτη φάση του πολυπόθητου εμβολίου, ενώ στις 9 Φεβρουαρίου θα κάνει και την δεύτερη φάση.

Από την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου καθημερινώς, εκτός Σαββάτου έως και την 7η Φεβρουαρίου, θα τελούνται ιερές παρακλήσεις προ της ιερής εικόνας υπέρ υγείας και ταχείας απαλλαγής εκ της πανδημιάς του κοροναϊού.