1

Ο Θαυμακού Ιάκωβος στην Αγία Βαρβάρα Δάφνης (ΦΩΤΟ)

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Επισκόπου Θαυμακού κ. Ιακώβου ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος και της Παναγίας της Φοβεράς Προστασίας σήμερα Εορτή των Εισοδίων.

Πλήθος ενοριτών προσήλθαν από νωρίς το πρωί για να τιμήσουν και να προσκυνήσουν την Παναγία όπου έχουν την ευλογία να την έχουν στην ενορία τους από το 2014.

Ο κ. Ιάκωβος στον λόγο του τόνισε: «η γιορτή των Εισοδίων στοχεύει στο τρόπο της αφιερώσεως βοηθώντας μας να βλέπουμε τα μυστήρια του Θεού».
Και πρόσθεσε: « Να γεννηθεί μέσα μας το αίσθημα της ευθύνης αν θέλουμε ο Χριστός να ζει μέσα μας, να προσευχόμαστε στην Παναγία τη Φοβερά Προστασία γιατί αυτή μας συνδέει με το τόπο του μαρτυρίου, το Άγιον Όρος. Να ευχόμαστε να μας δώσει την αληθινή δύναμη και τη σωστή επικοινωνία με τον Θεό».

Συνεχίζοντας ευχαρίστησε τον προϊστάμενο Αρχιμανδρίτη Μάξιμο Μητράρα χάρις στον οποίο βρίσκεται η Ιερά Εικόνα στο Ναό και καθημερινά οι ενορίτες έχουν την ευλογία της Παναγίας μέσα στα σπίτια τους.

Αμέσως μετά έγινε Ιερά Λιτάνευση της Εικόνος πέριξ του Ναού με την συμμετοχή αρκετών πιστών της ενορίας.

Ο π. Μάξιμος ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Θαυμακού για την Αρχιερατική του παρουσία και ευλογία και του ευχήθηκε η Παναγία η Φοβερά Προστασία να τον στηρίζει στην συνέχιση της Διακονίας του.

Παρά τις εργασίες του Ναού οι ενορίτες θα έχουν την ευλογία να υποδεχθούν την Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου, προστάτου των καρκινοπαθών από την Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλη Ευβοίας στις 30 Νοεμβρίου.