Ο Μητροπολίτης Παντελεήμων στην Εκκλησιαστική Σχολή Ξάνθης (ΦΩΤΟ)

Το μεσημέρι της Τρίτης 21-5-2019 έλαβε χώρα στην Εκκλησιαστική Σχολή Ξάνθης , παρουσία του , τον οποίον συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος και ο Αρχιδιάκονος, το καθιερωμένο ετήσιο Γεύμα που ήταν αφιερωμένο στους τελειοφοίτους της Σχολής, εν όψει των Πανελλαδικών Εισαγωγικών Εξετάσεων για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της : “Το Γεύμα τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο Διευθυντής Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παπαθανασίου, ο Αστυνομικός Δ/ντης Ξάνθης κ. Σταμπουλής μετά του Υπασπιστού Νεκταρίου Ορφανίδη, αποφοίτου της Σχολής, η Σύμβουλος Θεολόγων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Ξανθή Αλμπανάκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ν. Ανταμπούφης, ο Περιφερειακός Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής κ. Καμέας, Μέλη της Σχολικής Εφορίας, ο Σύλλογος των Καθηγητών με επι κεφαλής τον Δ/ντη Πρωτ. Στέφανο Τρασανίδη και το σύνολο των μαθητών της Σχολής.

Οι τελειόφοιτοι απηύθυναν χαιρετισμό προς τον Σεβασμιώτατο και τους συνδαιτημόνες ευχαριστούντες τον Ποιμενάρχη μας, τον Διευθυντή της Σχολής καθώς και το εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό, για όλα όσα τους προσέφεραν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και χάρισαν στον Σεβασμιώτατο ως αναμνηστικό μία πέννα.

Ο Σεβασμιώτατος αντιφωνόντας μίλησε για τη σημασία του εκπαιδευτικού έργου που επιτελεί η Εκκλησιαστική μας Σχολή και ευχήθηκε κάθε επιτυχία τόσο στους τελειοφοίτους όσο και στους λοιπούς μαθητές, ευχαριστώντας με τη σειρά του όλους όσους συντελούν και συνδράμουν για την εύρρυθμο λειτουργία της Σχολής.

Η χορωδία της Σχολής υπό τη Διεύθυνση του Ιωάννου Κατσούλη απέδωσε Εκκλησιαστικούς Ύμνους καθώς και τη φήμη του Σεβασμιωτάτου. Την επιμέλεια της εκδηλώσεως είχε ο Επιμελητής της Σχολής κ. Χαράλαμπος Αντικουλάνης”.