ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Με την παρουσία πλήθους πιστών και κατά την εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου στον ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό της Καλαμάτας.
Της Ακολουθίας προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, πλαισιωμένος από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Παρέστησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ευστ. Αναστασόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Καλαμάτας κ. Αναστ. Σκοπετέας, Ανδρέας Καραγιάννης και Γιώργος Φάβας και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας κ. Παν. Λύρας και ο Διοικητής του 9ου Σ.Π. Συνταγματάρχης κ. Γεώργιος Χαρίτος.
Προ του πέρατος ο π. Φίλιππος κήρυξε τον θείο λόγο και αναφέρθηκε στο μήνυμα που δίνει στον κόσμο το γεγονός της Αναλήψεως του Χριστού, ένα μήνυμα απαγκίστρωσης από τα γήινα και φθαρτά και ενατένισης των επουρανίων και αφθάρτων. Τόνισε ότι ο Θεός μας προσκαλεί, μέσα από την εορτή της Αναλήψεως να ατενίσουμε τον Ουρανό και να θέσουμε ως σκοπό και προορισμό της ζωής μας την κατάκτηση του Ουρανού, όχι ως αιθεροβάμονες αλλά προσβλέποντες την μόνιμη θέση μας δίπλα στον Θεό, η οποία κατακτάται με τον πνευματικό αγώνα μας εδώ στην Γη.