ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ: Την Τρίτη, 12 Αυγούστου, η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Thornbury της Μελβούρνης υποδέχτηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο για μια ποιμαντική επίσκεψη, την πρώτη επίσκεψη Αρχιεπισκόπου στην εκκλησία μετά από 49 χρόνια.
Ο κ. Μυλωνάς, ένα από τα παλαιότερα μέλη της επιτροπής, θυμήθηκε μια επίσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί σε αυτή την εκκλησία περίπου 49 χρόνια πριν. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελβούρνης κ. Κυριακός και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χώρας κ. Ευμένιος.
Η τελεσθείσα Παράκληση έτυχε θερμής ανταπόκρισης από την τοπική ελληνορθόδοξη κοινότητα και σηματοδότησε μια στιγμή πνευματικής περισυλλογής, ενότητας και ανανεωμένης σύνδεσης μεταξύ της Εκκλησίας και της κοινότητας. Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου υπογράμμισε τη στενή σχέση μεταξύ της Εκκλησίας και της ελληνικής κοινότητας και την κοινή δέσμευση για τη διατήρηση της πίστης, του πολιτισμού και της σύνδεσης μεταξύ των γενεών.
Μαζί με τους πιστούς, παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης, κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης, Αναπληρωτής Καθηγητής Μαρίνης Πιρπιρής, και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Νίκος Κουκουβιτάκης.
«Καλωσορίσαμε τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και τους Επισκόπους Κυριακό και Ευμένιο στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου», δήλωσε ο κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, επισημαίνοντας ότι επρόκειτο για την πρώτη παρουσία Αρχιεπισκόπου στη συγκεκριμένη εκκλησία μετά από 49 χρόνια».
Ο κ. Παπαστεργιάδης τόνισε περαιτέρω την αξία της συνεργασίας και της ενότητας εντός της ελληνικής διασποράς:
«Είναι σαφές, όπως μου έχουν μεταφέρει μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ότι σε άλλα μέρη της ελληνικής διασποράς υπάρχει έλλειψη συνοχής μεταξύ των διαφόρων φορέων. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να συνεργαζόμαστε συλλογικά και οι σχέσεις μας με την Αρχιεπισκοπή και τον Αρχιεπίσκοπο να είναι ισχυρές. Χαιρετίζουμε την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στην εκκλησία μας, η παρουσία του οποίου έγινε δεκτή με χαρά από τους ενορίτες μας. Ευχαριστούμε θερμά τον πατέρα Χαράλαμπο και την εκκλησιαστική επιτροπή για τη φιλοξενία και το δείπνο που μας πρόσφεραν μετά τη ακολουθία. Όλοι νιώσαμε ευπρόσδεκτοι, και αυτό είναι η ουσία των ελληνικών αξιών και της πίστης μας».
Ο κ. Νικ Κουκουβιτάκης επανέλαβε το αίσθημα ενότητας και σεβασμού, δηλώνοντας ότι: «Είναι σημαντικό η κοινότητα και η Εκκλησία να συνεργάζονται όταν αυτό είναι απαραίτητο».
Αναλογιζόμενος τη σημασία της επίσκεψης, ο αναπληρωτής καθηγητής Μαρίνης Πιρπιρής πρόσθεσε: «Η παρουσία του Αρχιεπισκόπου ήταν ευλογία για τους ενορίτες μας και ανέδειξε τη συνεργασία μεταξύ της κοινότητας και της Εκκλησίας».