Νότιο Πήλιο: Η Υφυπουργός Ζέττα Μακρή στη Μονή του Αγίου Σπυρίδωνα στο Προμύρι

Για το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου και συναντήθηκε με τον Γέροντα της Μονής Αρχιμ. Χρυσόστομο.

Παρά το βεβαρημένο της πρόγραμμα, η κα Μακρή, συνεπής στις προσωπικές, ηθικές και ουσιαστικές δεσμεύσεις της, βρέθηκε στο Προμύρι Νοτίου Πηλίου και στην Ι. Μ. Αγίου Σπυρίδωνος, όπου την υποδέχθηκαν εγκάρδια, όπως σε κάθε της επίσκεψη.

Η υφυπουργός Παιδείας έχει δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την οριστική λύση στο χρόνιο ζήτημα της πρόσβασης στον Αγ. Σπυρίδωνα και συνέβαλε αποτελεσματικά στην υλοποίηση του έργου οδοποιίας στο τμήμα του επαρχιακού δικτύου της τοπικής κοινότητας Προμυρίου έως την Ιερά Μονή Αγίου Σπυρίδωνα με την πολύτιμη συνδρομή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού κ. Κωνσταντίνου Φλώρου.

Εκτός όμως από το θέμα της ανεμπόδιστης πρόσβασης στον ναό, στη συζήτηση αναφέρθηκαν και άλλα πρακτικά ζητήματα, που απασχολούν τον Καθηγούμενο της μονής, τα οποία η κα Μακρή άκουσε με προσοχή και διαβεβαίωσε τον κ. Χρυσόστομο, ο οποίος έχει υπό την εποπτεία του τα δύο παλαιά πηλιορείτικα Μοναστήρια, της Παναγίας Λαμπηδόνος και του Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου, για την ειλικρινή διάθεσή της να συνδράμει στην επίλυσή τους.

Η επαφή της υφυπουργού με τον Γέροντα της Μονής Αρχιμ. Χρυσόστομο και τους παρευρισκόμενους ιερωμένους και φίλους ήταν μια ζεστή ανθρώπινη συνάντηση, που τη φροντίζουν και την εκτιμούν με αμοιβαιότητα και σεβασμό.

Η κα Μακρή ευχαρίστησε τον Ηγούμενο για την φιλοξενία στην Ιερά Μονή Αγ. Σπυρίδωνα και εξέφρασε ξανά τον θαυμασμό της για αυτό το σπουδαίο ιστορικό μοναστήρι, που αποτελεί σύμβολο πίστεως και πόλο έλξης πιστών ως θρησκευτικό μνημείο.

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ μας δήλωσε…

«Είχαμε την ιδιαίτερη χαρά για σημερινή επίσκεψη της Υφυπουργού κ. Ζέττας Μακρή στην Ιερά Μονή Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου, όπου συνομιλήσαμε για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων τόσο της Ιεράς Μονής Αγίου Σπυρίδωνος, όσο και της Ιερής Μονής Παναγίας Λαμπηδόνος.

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Μακρή για την συμπαράστασή της.»