Ναύπλιο: Πανηγυρικός Εσπερινός για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό

: Tην Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, εορτή του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού, εορτάζει ι ο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά του Ιατρού στα Λευκάκια Ναυπλίου.

Την παραμονή της εορτής Δευτέρα 10 Ιουνίου τελέσθηκε Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, ο οποίος με τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου επισκέφθηκε την Αργολίδα για τους εορτασμούς του Αγίου Λουκά.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό παραβρέθηκε πάρα πολύς κόσμος από την Αργολίδα αλλά κι άλλα μέρη της Πελοποννήσου. Στο ναό είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Λουκά.

Κάτω από το ναό βρίσκεται μουσείο με προσωπικά αντικείμενα του Αγίου καθώς και ιστορικά αρχεία από την ζωή και το έργο του.
Χτισμένος στην περιοχή Κριθαράκι Λευκακίων Ναυπλίου, αποτελεί ένα μοναδικό έργο τέχνης Ρωσικής και Ελληνικής τέχνης. Ο ναός φτιάχτηκε εξολοκλήρου με δαπάνες της οικογενείας Σαουλίδη ,Ελλήνων που διαμένουν μόνιμα στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.