Ι.Μ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ : Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης των Νεανικών Κατηχητικών Συνάξεων στην Αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων την Κυριακή 25 Μαΐου 2025.
Στην εκδήλωση παρέστη ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Θωμάς Ανδρέου καθώς και πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.
Η φετινή γιορτή ήταν αφιερωμένη στην στα 1700 χρόνια από την πρώτη Οικουμενική Σύνοδο με τίτλο ( Πιστεύω εις ένα Θεόν… μέσα από τα μάτια του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτη).
Οι Ενορίες που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση ήταν οι εξής: Αγίου Αθανασίου Μητροπόλεως, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Περιβλέπτου, Αγίου Βασίλειου Νεοκαισάρειας, Αγίας Μαρίνας, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αρχιμανδρείου και Παρεκκλήσιου Προφήτου Ηλιού Καρδαμιτσίων, Αγίου Νικολάου Αγοράς, της του Θεού Σοφίας Ανατολής, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κατσικά, Αγίου Νικολάου «εις Κοπάνους», Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ελεούσης, Αγίου Χαραλάμπους Περάματος, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεδινής, Αγίου Ιωάννου Προδρόμου «Μπονίλα», Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Σταυρακίου, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Δροσιάς και Αγίου Σπυρίδωνος Νεοχωρόπουλου.
Παρέστησαν η Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης κα. Αγνή Νάκου, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας καθώς και πλήθος κόσμου.