1

Μητρόπολη Ελβετίας: Νέος Πρωτοσύγκελλος ο Αρχιμανδρίτης Φανούριος Θολιώτης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ἑλβετίας κ. Μάξιμος διώρισε Πρωτοσύγκελλό του τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Φανούριο Θολιώτη, κληρικό της Μητροπόλεώς μας κατ᾽ απόσπασιν από τήν Ιερά Μητρόπολη Ρόδου.

Ο άρτι διορισθείς Πρωτοσύγκελλος γεννήθηκε στόν Δραβίσκο Σερρών τήν 25η Ιανουαρίου 1981. Η οικογένεια του μετεκόμισε στην Ρόδο το έτος 1989. Απόφοιτος της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, πτυχιούχος του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ στο Θάρρι της Ρόδου από τον ηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Αμφιλόχιο Τσούκο (νυν Μητροπολίτη Γάνου και Χώρας, τον από Νέας Ζηλανδίας). Διάκονος χειροτονήθηκε το έτος 2003 και πρεσβύτερος το έτος 2004 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Ρόδου κυρό Απόστολο. Το έτος 2005 έλαβε το οφίκκιο του Αρχιμανδρίτου από τον νυν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο.

Υπηρέτησε στις ενορίες Αγίας Μαρίνης Απολακκιάς Ρόδου, Αναλήψεως του Κυρίου πόλεως Ρόδου και Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βατίου Ρόδου.

Στην Ελβετία ο π. Φανούριος ήλθε ως μεταπτυχιακός φοιτητής του Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών Ορθοδόξου Θεολογίας στο Σαμπεζύ της Γενεύης.