Μητρ. Λαγκαδά: H Παναγία έφερε την Σωτηρία και την Λύτρωση στον κόσμο (ΦΩΤΟ)

TI ANEΦΕΡΕ Ο ΣΤΙΣ ΤΟΥ

Με την τέλεση του Μικρού εις την Υπεραγία Θεοτόκοτο, εις τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κρυονερίου, ολοκλήρωσε τον κύκλο των Αρχιερατικών χοροστασιών του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης.

Κατά το χρονικό διάστημα από την 1η έως την 12η Αυγούστου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί πολλές από τις ενορίες και τις απομακρυσμένες περιοχές της Μητροπολιτικής  περιφέρειας, όπου τιμάται όλος ιδαιτέρως η «Μητέρα όλων μας», όπως είναι οι περιοχές του Ηρακλείου, του Ασκού, των Λαγυνών, του Βασιλουδίου, της Λητής, του Προφήτου, του Δρακοντίου και του Σοχού.

Στις ομιλίες του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα που προσήλθε καθ’ όλη την διάρκεια των Ιερών Παρακλήσεων, αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, τονίζοντας μεταξύ των άλλων ότι η Παναγία μας, μέσα από το κατώφλι του θανάτου της περνάει στην όντος ζωή που έφερε η ίδια στον κόσμο. Για αυτό και δεν μιλάμε για θάνατο αλλά για κοίμηση. Τιμούμε τις ημέρες αυτές την Παναγία μας ως Μητέρα της αληθινής ζωής, η οποία έφερε την Σωτηρία και την Λύτρωση στον κόσμο, ενώ δεν παρέλειπε τέλος να ευχηθεί προς όλους, να έχουν πάντοτε πλουσία την Σκέπη Της, στην ζωή και στις οικογένειες τους.