Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Τηρήστε τα προβλεπόμενα μέτρα – Μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους των ναών

Επιμέλεια: Δημήτρης Βούκιας – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Με εγκύκλιο σημείωμα ενημέρωσε το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Καλαμάτας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χρυσόστομος σχετικά με τα νέα μέτρα υγιεινής εντός και εκτός των Ιερών Ναών για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το εγκύκλιο σημείωμα που απέστειλε την Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, προς όλους τους ενοριακούς ιερούς ναούς και τις μοναστικές αδελφότητες:

Έχοντας υπ’ όψιν τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΦΕΚ 3330/Β΄/8-8-2020 και 3332/Β΄/9-8-2020), ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε ότι:

α) Αναστέλλεται η διεξαγωγή θρησκευτικών τελετών που πραγματοποιούνται εν πομπή, εκτός χώρων λατρείας, δηλαδή τέλεση Λιτανειών, περιφορά Εικόνων και Επιταφίου της Παναγίας, στους πανηγυρίζοντες Ναούς,

β) Επιβάλλεται η χρήση προστατευτικής μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των ναών και των μονών (πρόναοι και προαύλια), και

γ) Αναφορικά με την τήρηση των μέτρων υγιεινής εντός των Ναών και Μονών, ισχύουν όσα έχουν υποδειχθεί με προηγούμενα Εγκύκλια Σημειώματα.

Συνάμα ο Σεβασμιώτατος προτρέπει τους ιερείς και τους λαϊκούς συνεργάτες τους, να έλθουν αρωγοί και θεματοφύλακες της εκκλησιαστικής τάξεως και τηρήσεως των μέτρων προστασίας και περιφρουρήσεως της δημόσιας υγείας, επ ωφελεία του πιστού λαού.