Με κατάνυξη εόρτασε η Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος

Χθες το πρωί, στο Καθολικό της Μονής Παναχράντου-Αγίου Παντελεήμονος Άνδρου, στην οποία από αιώνων τεθησαύρισται η τιμία και χαριτόβρυτος Κάρα του Αγίου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄ …

με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Μονής Γέροντος Ευδοκίμου, των Πατέρων της Μονής και Εφημερίων της Άνδρου, και με την παρουσία του Επάρχου ΄Άνδρου κ.Δημ. Λάσκαρη, του Δημάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρη, Δημοτικών Συμβοίλων, Εκπροσώπων των Υπηρεσιών του Πολεμικού Ναυτικού και του Τάγματος Εθνοφυλακής, των Προϊσταμένων του Λιμεναρχείου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας Ἄνδρου, και πολλών Ανδρίων πιστών και παρεπιδημούντων προσκυνητών.

Στην ομιλία του κατά τη λιτάνευση της τιμίας Κάρας και της ιεράς Εικόνας του Αγίου στον πλάτανο του αυλείου χώρου της Μονής, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ , εξ αφορμής του Απολυτικίου του Αγίου, αναφέρθη στην άθληση, την αγιότητα και τη θεραπεία, τονίζοντας ότι μπορούμε και σήμερα να είμαστε, όπως ο Άγιος Παντελεήμων, και αθλητές, και άγιοι στις πράξεις μας και στις δυσκολίες της ζωής και θεραπευτές των ψυχικών αδυναμιών των συνανθρώπων μας, καθώς κατά τον Αγιογραφικό λόγο “οφείλομεν ημείς οι δυνατοί τα ασθενήματα των αδυνάτων βαστάζειν”, και υπενθύμισε τη μεγάλη συνεισφορά της Μονής κατά τον αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας, η επέτειος των 200 χρόνων από την έναρξη του οποίου πανελληνίως εορτάζεται.

Ευχαρίστησε και συνεχάρη ιδιαιτέρως τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Ευδόκιμο Φραγκουλάκη, τον οποίο χαρακτήρισε “Δευτεροκτίτορα” του ιστορικού αυτού Μοναστηριού, για τη μεγάλη προφορά του στην ανακαίνιση και συντηρησή του, με τη συνεργασία και της περί αυτόν Μοναστικής Αδελφότητος.

Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα χοροστατήσει κατά τον εόρτιο Εσπερινό στην Ιερά Μονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στα Αποίκια, στην οποία θα ιερουργήσει και αύριο, Τετάρτη 28 Ιουλίου το πρωί.
Την Παρασκευή, 30 Ιουλίου, θα μεταβεί στη Μύκονο.

Το Σάββατο. 31 Ιουλίου, θα τελέσει Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο φιλογενούς Μυκονίου, Εκκλησιαστικού Επιτρόπου, και, ωσαύτως, πολυσεβάστου Γεροντίσσης, μητρός εκλεκτής οικογενείας της Μυκόνου.

Την Κυριακή, 1η Αυγούστου, θα ιερουργήσει στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου και θα τελέσει, ως από κτίσεώς του είθισται, την Ακολουθία της Προόδου του Τιμίου Σταυρού, κατά το Τυπικό της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων.