Μάνης Χρυσόστομος: “Να αγαπάτε το σχολείο και να τιμάτε τους γονείς σας”

Τον Αγιασμό με την ευκαιρία της ενάρξεως της νέας σχολικής χρονιάς τέλεσε σήμερα, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ στο Γυμνάσιο – Λύκειο Καρδαμύλης, παρουσία αντιπροσωπείας μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Σε όλα τα σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας μετά την τέλεση του Αγιασμού ανεγνώσθη το κάτωθι μήνυμα του Σεβ. Ποιμενάρχου μας:

Αγαπητά μου παιδιά,

Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει και επιστρέφετε πάλι στο Σχολείο, στις τάξεις σας. Βλέπετε πάλιν από κοντά τους δασκάλους και καθηγητές σας.

Χαίρεστε με τις παρέες σας, τους συμμαθητές και συμμαθήτριες σας.

Εδώ έρχεσθε για να μαθαίνετε γράμματα, ν’ αποκτάτε κάθε μέρα την απαραίτητη γνώση.

Ένας σοφός της αρχαίας Ελλάδος ο Πυθαγόρας έλεγε: «Η παιδεία ομοιάζει με χρυσό στεφάνι» και ένας άγιος των νεωτέρων χρόνων, ο εθναπόστολος Κοσμάς ο Αιτωλός παρότρυνε: «Καλύτερα,αδελφέ μου, να έχεις ελληνικό σχολείο, παρά βρύσες και ποτάμια».

Σας συμβουλεύω, λοιπόν, ν’ αγαπάτε το σχολείο σας, να τιμάτε τους γονείς σας, να ακούτε τους διδάσκοντές σας, να μη μαλώνετε μεταξύ σας, να σέβεται το ένα παιδί το άλλο και πάντοτε να προσεύχεσθε στο Θεό Πατέρα μας για την υγεία, βοήθεια και φώτισή σας.