«Λιατανεύοντας τον Ευαγγελιστή της χαράς 2022» – 3η μέρα της Παμφθιωτικής Λιτανείας

Παμφθιωτική Λιτανεία: Στην παραλία των Λιβανατών και στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής, θα συνεχιστεί σήμερα Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022 η 2η Παμφθιωτική Λιτανεία του Ευαγγελιστού της χαράς.

Συνεχίζεται η 2η Παμφθιωτική Λιτανεία του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά του ιατρού, Εφόρου και Προστάτου και Πολιούχου της πόλεως Λαμίας, υπό τον τίτλο «Λιτανεύοντας τον Ευαγγελιστή της χαράς 2022», σε διάφορα σημεία της Φθιωτικής γης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα 3η μέρα της Ιεράς Λιτανείας, τα Ιερά Θησαυρίσματα, το απότμημα της Τιμίας Χειρός, η Ιερά Εικόνα του Αγίου Λουκά, καθώς και η Ιερά Εικόνα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου λιτανεύθηκαν για ακόμη μία φορά στην Λοκρίδα, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λάρυμνας.

Τα Ιερά Κειμήλια μετέφερε μαζί με τις ευλογίες και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Συμεών, ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος.

Στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λάρυμνας, μετά την εναποθέτηση του Τιμίου Λειψάνου και των Ιερών Εικόνων τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού και εν συνεχεία η Ιερά Παράκληση.

Στο κήρυγμά του ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος π. Εφραίμ αναφέρθηκε στη σχέση των δύο Αγίων, του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά και του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου με τον Χριστό και στη σχέση των δύο Αγίων με τους πιστούς.