ΛΑΜΙΑ: Γ’ Κατανυκτικός Εσπερινός & 10η Επετειακή Εκδήλωση (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών τελέσθηκε κεκλεισμένων των θυρών ο Γ´ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Αποδεχόμενος την πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου ομίλησε στον Εσπερινό ο διακεκριμένος Ιερομόναχος εξ Αγίου Όρους, π. Αρτέμιος Γρηγοριάτης, με θέμα: «Το κίνημα των Κολλυβάδων», ομιλία η οποία είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων, τις οποίες διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος για την επέτειο των διακοσίων ετών από την Επανάσταση του 1821 και οι οποίες τελούν υπό την αιγίδα και ευλογία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Όλη η εκδήλωση μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως, από το επίσημο κανάλι στο Youtube, καθώς και από το διαδίκτυο.

Τον π. Αρτέμιο προσεφώνησε, καλωσόρισε και παρουσίασε, τόσο στους ακροατές του Σταθμού, όσο και στους διαδικτυακούς τηλεθεατές ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών. ο οποίος και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ενέταξε τον Κατανυκτικό Εσπερινό και την ομιλία του π. Αρτεμίου στο πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων για το 1821 αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Επιλέξαμε ο αποψινός εσπερινός και η αποψινή ομιλία του π. Αρτεμίου να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων της Μητροπόλεως υπό την αιγίδα και ευλογία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για το έτος 2021 επί τη συμπληρώσει 200 ετών από το 1821. Διότι μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις, μεταξύ των άλλων, αναζητούμε τις πνευματικές ρίζες της Επαναστάσεως, το γιατί, το τι ενέπνευσε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες, Κλήρο και Λαό, όχι απλώς να ξεσηκωθεί και να επαναστατήσει, αλλά να κρατήσει επί αιώνες την πίστη, την γλώσσα, την παράδοση, τον πολιτισμό, αυτό που λέμε Ελλάδα, αυτό που λέμε Ρωμιοσύνη, αυτό που λέμε Ελληνικό Ορθόδοξο Ρωμαίικο Γένος».

Μετά την ομιλία του π. Αρτεμίου και κατόπιν προτροπής του Σεβασμιωτάτου, μέλη του Αριστερού χορού του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, υπό την χοραρχία του Διευθυντού του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» Δρ. κ. Ανδρέου Ιωακείμ, έψαλαν ύμνους από την Ιερά Ακολουθία των Κολ